Marte Stokstad blir ny kommentator!

Tidligere i år fikk vi nyheten om at Olav Viksmo-Slettan hadde gitt seg som kommentator for ESC sendingene, etter 9 år i kommentatorboksen. Han har vært godt likt som kommentator blant mange, og mange var spente på hvem som skulle overta stafettpinnen etter han. I dag kom beskjeden om at Marte Stokstad blir Norges nye kommentator!

Marte Stokstad er for mange et kjent fjes for den norske MGP og ESC fansen. I 2010 og 2012 var hun programleder for MGP sendingene sammen med Per Sundnes, og hun vært programleder flere år i Adresse-programmene, som hvert år tar for seg alle Eurovision bidragene som blir bedømt av en kjendis-panel og et sofa-panel bestående av fans.

Selv om det ikke blir noen Eurovision finale i år, skal NRK likevel sende Adresse programmer, Adresse Europa, med Marte Stokstad som programleder. Her skal kjendis-panelet bestående av Bendik (Silje Halstensen), Ingeborg Heldal, Per Sundnes og Jan Thomas sammen med en gjeng utvalgte fans, se på tidligere Eurovision bidrag fra hvert land som skulle deltatt i år pluss Montenegro. Det blir 4 sendinger, og første program blir sendt førstkommende lørdag på NRK1.

NRK byr også på litt Eurovision stemning i mai! Fredag 15. mai skal NRK sende direkte en alternativ Eurovision konkurranse som Marte Stokstad skal lede. I denne sendingen blir det fokus på årets Eurovision låter, og seerne kan få stemme på sine favoritter. NRK skriver at det også blir gjester og musikk i studio, og årets MGP vinner Ulrikke vil hylles ekstra. I mai vil NRK åpne opp for avstemming på nrk.no/mgp, og bidragene som har fått flest stemmer vil konkurrere om å vinne i løpet av TV sendingen.

Lørdag 16. mai sender NRK EBUs alternative Eurovision sending, «Eurovision: Europe Shine A Light». Kvelden blir ledet av trioen som skulle lede årets Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley og Jan Smith. Det blir ingen konkurranse, men årets artister og låter skal bli vist frem.

Norske Eurovision seere har dermed flere muligheter for å finne frem Eurovision stemninga, glitter og stas i april og mai, selv om det ikke blir et vanlig Eurovision år!

Hva syns du om valget av ny, norsk Eurovision kommentator? Skal du følge med på TV-sendingene NRK serveres oss?

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s