Finlands finalister er klare!

Finland velger som Norge å kjøre sin nasjonale finale UMK igjen i år! I dag ble artistene sluppet, og finalen vil bestå av 7 deltakere som skal kjempe om billett til Eurovision Song Contest 2021!

Artistene som skal delta i årets UMK er:
1. Oskr – Lie
2. Teflon Brothers x Pandora – I Love You
3. Danny – Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua
4. Laura – Play
5. Aksel – Hurt
6. Blind Channel – Dark Side
7. Ilta – Kelle mä soitan

(Lista blir oppdatert med YouTube-lenker til alle låtene etter hvert som de slippes)

Vi får dermed et gjensyn med Aksel Kankaanranta som vant UMK i fjor med låten Looking Back og skulle ha representert Finland i fjorårets Eurovision. Kan Aksel komme seirende ut av UMK i år også, eller ønsker Finland heller å satse på en ny artist i år?

For ikke er bare Aksel Kankaanranta et kjent navn for Eurovision fansen, blant årets UMK artister finner vi også estiske Laura Põldvere som har representer Estland i Eurovision Song Contest to ganger tidligere, sist i 2017 med Koit Toome og låten Verona. Skulle Laura vinne UMK i år, kan det også hende hun vil komme til å konkurrere mot sin tidligere Eurovision duettpartner Koit Toome, som skal delta i den estiske finalen Eesti Laul i år!

Det ligger an for spennende tider foran oss! Den finske finalen UMK er 20. februar, da får vi svaret om Aksel sikrer seg en ny sjanse i Eurovision, om Laura vinner på bortebane i nabolandet eller om en av de andre artistene tar innersvingen på dem!

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s