Squaden reagerer: MGP 2021 – 1. Delfinale

I år også vil vi selvfølgelig skrive våre tanker rundt årets norske MGP-bidrag. Først ut er de fire låtene som deltar i den første delfinalen som avholdes lørdag 16. januar.

Stina Talling – Elevate

Hanne
Låta som Stina synger er veldig fin – ikke noe å si på det. For meg virker den kanskje litt safe? Lite sjanser som tas og den når liksom aldri høydepunktet jeg venter på. Hadde jeg skrudd den av om den kom på radioen? Absolutt ikke! Tror jeg den vinner? Sannsynligvis ikke.

Jesper

Årets MGP-felt starter altså med en ganske typisk MGP-låt, men jeg vil ikke si at Stina leverer et dårlig bidrag heller. Jeg sliter litt med å huske låten etter å ha hørt den, men fin sang å høre på. Ser likevel for meg at dette er en låt som kan vokse mer og mer på meg, ettersom jeg de siste årene har blitt stor fan av ungjenter med enkle poplåter (som Stefania fra Hellas og Malou Prytz fra Sverige for å nevne noen).

Tina

Joda, kunne vært verre dette, men jeg må ærlig si at jeg ikke helt klarer å se det for meg som et særlig spennende Eurovision-nummer. I mine ører er Elevate en låt som fungerer fint på radio, men i MGP og ESC trengs det å løftes ett hakk med et visuelt sceneshow, og akkurat her og nå så klarer jeg ikke å se for meg hva de skal gjøre for å virkelig gjøre denne låta unik. Men jeg kan absolutt ta feil! Dette er et perfekt eksempel på det jeg pleier å si om at jeg lytter på låter til MGP og ESC på en annen måte enn annen musikk. Man trenger en skikkelig hit som er unik og overskygger alt annet rundt seg, og det syns jeg dessverre ikke denne gjør. En fin poplåt, bare ikke spennende nok for meg, og jeg ender opp med å glemme den..

Tone Maria

Stina Talling stiller med en fin poplåt. Jeg liker godt tekst og budskapet i låten, og jeg syns Stina synger bra. Likevel blir jeg dessverre ikke helt blåst av banen. Jeg kunne ønsket meg mer trøkk og at låten løftet seg mer enn den gjør. Et sterkere refreng tror jeg kunne gjort underverker for låten. Jeg har sett blant MGP-fansens reaksjoner at noen mener den skiller seg ut blant de andre låtene i semi-finalen, jeg mener derimot motsatt. Jeg tror denne kan bli litt anonym blant rock, funk og blåsetrio. Men hva vet jeg? Jeg liker låta greit, og er spent på å se hvordan Stina fremfører låten på lørdag.

Jorn – Faith Bloody Faith

Hanne
Dette er ganske kult. Er veldig fan av Jorn sine prestasjoner faktisk! Syns kanskje vokalprestasjonene hans er bedre enn låta gir han cred for. Er likevel UTROLIG glad for at rock får plass i MGP. Mer av det! Favoritt-delen min er definitivt den lille etnisk-østlige musikktouchen som dukker opp i tide og utide. Hvorfor er den der? Aner ikke, men den gjorde meg glad! Håper live-versjonen kanskje byr på litt mer trøkk enn det en stakkars studioversjon kan gi meg. Rock gjør seg jo best live!

Jesper
Jeg sier ja til forskjellige sjangre i MGP, og dette var en kul rockelåt som falt i smak hos meg etter første gjennomlytting. Har tenkt at med en forrykende framføring på lørdag at denne vil ta seg lett til finalen. En sjanger som har sine fans, og som skiller seg ut fra mye av det stereotypiske MGP.

Tina
En av mine Guder i norsk musikk, Åge Sten Nilsen, er med bak denne låta, og det høres umiddelbart! Jeg blir glad av å høre Åge i denne, men jeg må ærlig innrømme at den faktisk blir litt for tam og vel 80-talls for min smak. Dette er innenfor min sjanger, men litt for klisjé for at jeg faller helt her. Ikke en dårlig låt, men på samme måte som med Elevate så er den ikke unik nok, og da jeg skal få rock så vil jeg ikke ha rock som føles utdatert og litt tilpasset «folk flest» (dette fungerer jo ofte i ESC da) med mindre det er en BANGER. Ja til mer av denne sjangeren i MGP og ESC, Åge må veldig gjerne fortsette å skrive låter hit, men for meg er bare ikke Faith Bloody Faith helt DER. Blir allikevel ikke skuffet hvis den skulle gå videre til finalen, jeg heier på mer av rock’n roll. Men noe som nærmer seg mer der Gothminister var back in the day (Utopia er forøvrig min absolutte favoritt fra MGP igjennom tidene!!).

Tone Maria
Rock er en sjanger jeg hører veldig lite på, og spesielt rock fra de siste par tiårene. Jeg vet ikke om jeg kan nok om rock til å skille «bra» og «dårlig» rockelåter fra hverandre, men dette må da være en god rockelåt? Den er kul og den har spennende elementer i seg. Og jeg setter stor pris på modulasjonen, herlig! Jeg liker låta mer og mer for hver gang jeg hører den, og ser ikke bort fra at Jorn synger seg rett til finalen på lørdag.

Beady Belle – Playing With Fire

Hanne
Her blir jeg litt tom for ord igjen. Det har overhode ikke noe med søte Beate å gjøre. Grunnen er rett og slett at slik musikk ikke er helt min kopp med te. Håper liksom på at den skal ta litt av – men så er den bare mellow og casual gjennom alle 3 minuttene. Er likevel åpen for at det er noe med denne låta jeg enda ikke har forstått helt.

Jesper
Da jeg hørte denne ferdig, ble jeg sittende igjen med Playing with Fire på hjernen. Bare ikke denne, men Romanias bidrag fra 2010. Burde kanskje være et dårlig tegn at feil sang sitter igjen, men jeg syntes det var en god låt totalt sett. Føler vel bare at et par andre låter i denne delfinalen gjorde mer inntrykk på meg. Skeptisk på Beady Belles sjanser for finaleplass, men ser ut som dette blir en semifinale hvor live-framføringen vil ha alt å si.

Tina
Første gang jeg satte på denne trodde jeg det var en feil, og at jeg hadde satt på Hatari sin låt Klefi, men så skjønte jeg fort at starten bare var ganske så lik. Ved første gjennomlytt var denne kul, fengende og ikke så mye mer, men så skjedde det store – jeg fikk den på hjernen etter to gjennomlytt! Hurra for Beady Belle, du gav meg min første MGP-earworm i år! Dette pleier jo å være et godt tegn, men det skal sies at det måtte to lyttinger til, og da må hun i så fall klare seg igjennom duellene før denne låta eventuelt kan krype seg inn i norske hoder. Det skal også sies at HVIS de klarer å lage et like kult sceneshow som denne låta har potensiale til, så kan det bli KULT!! Overraskende nok for min egen del har dette seilt opp som min personlige favoritt i denne delfinalen. Groovy funker visst på meg, who knew.

Tone Maria
Jeg var ikke så veldig fan av Beady Belle da hun deltok i Stjernekamp i 2019, så jeg ble veldig positivt overraska da jeg hørte MGP låten hennes! Beady Belle har en fyldig og sterk stemme, og hun kler låten godt. Låten er funky og har et godt driv. Og i likhet med Jorn gir hun oss modulasjon, og det tar jeg imot med åpne armer! Jeg er spent på opptredenen hennes til lørdag, håper på et stilig sceneshow.

Blåsemafian – Let Loose

Hanne
YAS MAAAN! Dette er jo faktisk ganske kult. Blåseinstrumenter som minner meg om vår alles kjære Sergey Stepanov, dansbare funky rytmer og bra vokal. Håper ser like kult ut på scenen som det høres ut som for meg her i stua – for da tror jeg dette er de som jeg ønsker meg i finalen 😊

Jesper
Dette er min favoritt fra denne delfinalen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir så gira av det dropet som kommer i sangen. Alle slags følelser kommer på en gang. Lykke, optimisme for 2021, stolthet over å være MGP-fan, og lyst til å headbange alt jeg kan. Ser ikke for meg at dette blir noen monsterhit i tiden framover, så igjen, jeg skjønner ikke hvorfor jeg er helt gal etter denne låten etter bare et par gjennomhøringer. Men jeg sier bare: Heia Blåsemafian!

Tina
Her var jeg rask til å se for meg et forrykende show ala Sunstroke Project og en mulig Eurovision-deltakelse på Blåsemafian. Dette glir rett inn i ESC-verdenen, og hadde vært et SÅ friskt pust å sende ut fra Norge, for noe slikt er ikke helt typisk oss å sende. Umiddelbart tenker jeg at dette er delfinalens vinner, for den vil helt klart skille seg ut, og det at de skal spille live også gjør det hele bare ti ganger kulere. Så ber jeg bare til høyere makter om at dette sceneshowet gjøres helt ut, og at det ikke gjøres halvveis og blir kleint istedenfor. Her er det potensiale! Det må bare gjøres riktig hele veien. Uansett hva, et deilig innslag i MGP 2021!

Tone Maria
For et interessant og friskt pust! Skikkelig stilig med blåsere i MGP! Let Loose er en energisk og oppløftende låt, og det trenger vi nå! Her er det bare å riste seg løs og bli med på festen. Hjemme i hver vår stue med god avstand da! Håper Blåsemafian lager liv og stemning på scenen og får oss til å glemme alle dårlige nyheter og tøffe tider som vi står midt i.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s