I kveld: Første delfinale i norsk MGP og i Litauen!

Årets NF-sesong blir som det meste annet har blitt det siste året, nemlig annerledes. Vi fikk en liten forsmak på det under den danske finalen i MGP i fjor, hvor publikum i siste liten fikk beskjed om at de ikke fikk komme. Selv om dette var utrolig tomt og kunstig da, så er dette noe vi har blitt mer og mer vant til de siste månedene. Fest skal det bli likevel – og de som starter opp årets NF sesong med et PANG er ingen ringere enn oss selv og Litauen!

Årets MGP her hjemme i Norge følger noenlunde oppsett som det gjorde i fjor. Det vil bli holdt 5 semifinaler – 1 for hver landsdel og en finale. Det som er nytt er at det vil bli avholdt et andresjanse-show før finalen.

I kveld er det 4 låter som konkurrerer om 1 finaleplass. Dette gjøres gjennom dueller. Først avholdes en duell, så avholdes den andre duellen. Den som vinner den avgjørende gullduellen går videre til finalen.

Duell I:
Stina Talling – Elevate (Løft)
Beady Belle – Playing With Fire (Leke med ild)

Duell II:
Jorn – Fate Bloody Faith (Tro blodige tro)
Blåsemafian feat. Caroline «Hazel» Teigen – Let Loose (Slipp løs)

Kveldens semifinale starter klokken 19:50 norsk tid og kan ses på NRK1, eller her: tv.nrk.no/direkte/nrk1

I finalen 20. februar er det allerede 6 direktekvalifiserte finalister: TIX – Ut Av Mørket, Atle Pettersen – World On Fire, Stavangerkameratene – Barndomsgater, Kaja Rode – Feel Again, Rein Alexander – Eyes Wide Open og KEiiNO – Monument. 2 av disse låtene får vi høre i kveld. Det er låten til russelåt-kongen, TIX, og låten til publikumsfavoritten fra eurovision 2019, KEiiNO.

I kveld starter også Litauen opp sin utvelgelse, Pabandom Iš Naujo (La oss prøve igjen). Totalt skal 2 delfinaler avholdes før en semifinale og til slutt en finale. Dato for finalen er 6. februar. Kveldens program har faktisk allerede blitt avholdt. 12. januar ble kveldens delfinale spilt inn – først i dag blir det sendt på tv. 10 deltakere konkurrerer om plasser i semifinalen. 

Kveldens 10 deltakere:
01. Black Spikes feat. Indrė Launikonytė – Don’t Tell Me (Ikke fortell meg)
02. Thomukas – Wish (Ønske)
03. Be U – Love Yourself (Elsk deg selv)
04. Voldemars Petersons – Never Fall For You Again (Aldri falle for deg igjen)
05. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much (Mange tusen takk)
06. Donata Virbilaitė – The Way I Am (Måten jeg er på)
07. Twosome – I Love My Bear (Jeg elsker min bjørn)
08. Milita Daikerytė – Shadows (Skygger)
09. Aldegunda – Sit Down (Sitt ned)
10. Titas & Benas – No (Nei)

Resultatet blir avgjort ved en kombinasjon av folkets stemmer og juryens stemmer. Juryen består av: Ramūnas Zilnys, Jievaras Jasinskis, Vytautas Bikus, Ieva Narkutė and Aistė Smilgevičiūtė. 

Delfinalen starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på LRT1 eller her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s