Squaden reagerer: MGP 2021 – 3. Delfinale

Den tredje delfinalen står for tur. Vi var alle ganske enige også forrige uke om hvem som ville vinne den andre delfinalen, men nå kanskje det blir det mer uenighet blant oss?

Dinaye – Own Yourself

Tina
Dessverre gir dette meg null og niks. Dinaye kan være så flink hun bare vil, og alle ære til henne for det, men dette er bare en låt å hoppe over for min del. Det er selvfølgelig snakk om smak her, men på samme måte som Belgia 2016, så er dette en låt jeg lett kunne klart meg uten. Vi trenger andre sjangre i MGP for min del, mer moderne og helst en låt som utmerker seg mer i mine ører. Sorry…, men det er bare min mening 🙂

Tone Maria
Ved første gjennomlytt av låtene var det denne som traff meg mest. Own Yourself er en feel-good låt som sprer glede, optimisme og motivasjon. Jeg liker at låten er litt retro-70-talls inspirert samtidig som den høres frisk og moderne ut. Dinaye har en veldig flott stemme og er også en veldig dyktig danser. Jeg håper derfor på et energisk og flott sceneshow. Jeg syns også det er gøy at hun deltar MGP i år samtidig som TIX, med tanke på at Dinaye var deltaker i idol i 2020 og TIX var en av dommerne.


Big Daddy Karsten – Smile

Tina
Jaaa, hurra, jeg vil ha rap! I tillegg kjører denne sjarmerende karen på med et refreng som er så fengende og good feeling at jeg har sunget på det hele denne uka, gratulerer med å ha klart det! Her er hele pakka på plass for meg, og ikke minst gir Big Daddy Karsten meg noe jeg synes er viktig – han gir meg lyst til å heie ham frem! For en god representant han kan bli for oss i ESC, på så mange måter! En del av meg håper og ønsker virkelig at dette skjer. All min kjærlighet denne uka sendes til Big Dadddy Karsten ❤

Tone Maria
Rap er vanligvis ikke min greie, men denne låten liker jeg veldig godt! Det er nok mye takket være en lett og spretten melodi og et fengende refreng. Dette er ikke en rap låt med et tungt lydbilde, tekst og budskap. Her er det masse positivitet og glede. Låten minner meg om sommer, sol og ferie. Smile får meg til å smile! Jeg er spent på hvordan han synger live og håper det vil høres like bra ut som i studioversjonen.


EMMY – Witch Woods

Tina
YES! DETTE er hva jeg vil høre mer av i MGP, tusen hjertelig takk! Denne kan jeg helt klart se for meg i ESC, og jeg ønsker å se at Norge tørr å sende en låt som dette. Det er så mye her som er riktig, og det eneste jeg er spent på er hvordan det blir live. Potensialet er STORT, men vokal og generell fremføring kan gjøre dette til en stor vinner eller ødelegge alt. Hittil den låta vi har hørt fra årets MGP som har absolutt størst potensiale internasjonalt i mine ører. Applaus! 

Tone Maria
Witch Woods ja..! Dette er en spesiell og interessant låt, med melodi og tekst som både er creepy og morsom. Til å være en låt på 2 minutter og 36 sekunder er den innholdsrik, og det er mye her jeg liker. Fiolin er alltid pluss i boka mi og jeg liker EMMYs særegne stemme. Det blir nok ingen enkel oppgave å fremføre denne låta live, men hvis de går all-in med sceneshowet og EMMY synger like bra live som i studioversjonen, så kan dette bli veldig kult. Jeg ser ikke bort ifra at denne låten kan bli delfinalens vinner. Om låten får mine stemmer er avhengig av hvordan live opptredenen blir.


Ole Hartz – Vi er Norge

Tina
Her er jeg delt i to. I utgangspunktet er jeg ikke veldig gira på denne låta. MEN jeg mener absolutt at dette er musikk som bør få plass i MGP, for det representerer en del av norsk musikk. I tillegg skal det sies at jeg er noen hakk mer positiv til refrenget enn jeg kunne vært i utgangspunktet. Det er veldig allsang-vennlig og ikke SÅ kleint som det kunne vært. Så alt i alt tenker jeg nei takk, men takk for at det ikke var verre tross alt!

Tone Maria
Denne låten har jeg ambivalent forhold til. Til tross for at jeg kommer fra bygda og «karsk-landet» Trøndelag, så er ikke rølp og tematikken i teksten noe som faller i smak hos meg. Derimot liker jeg veldig godt det musikalske uttrykket i låten, melodien, fiolinen og oppbygningen av låten. Refrenget er veldig fengende, allsang faktoren og nasjonalpatriotismen er på topp i denne låten. Jeg blir gjerne med på allsang og vifting med det norske flagget, på refrenget i hvert fall!


Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s