I kveld: 3. delfinale i MGP og finale i Frankrike!

Ny lørdag – nye nasjonale finaler! Frem til nå så er det Norge og Litauen som har underholdt oss i januar-helgene med 2 delfinaler hver. I kveld er vi klare for 3. delfinale her hjemme. Litauen skal avholde sin semifinale og Frankrike skal holde sin finale! Les lenger ned i innlegget om hvem som deltar i de ulike landene og når og hvor du kan se alle showene.

Frankrike velger sitt eurovision-bidrag i kveld. I fjor valgte de kjekkasen Tom Leeb internt. Til forskjell fra mange andre land i år valgte de ikke å satse på sin 2020-deltaker.  Derfor kjører de en nasjonal finale i stedet. Kveldens finale vil være i 2 runder. Første runde skal alle 12 deltakerne fremføre sine bidrag. De 7 deltakerne med mest publikumstemmer, i tillegg til 1 som juryen velger, går videre til runde 2. I andre runde konkurrerer disse 8 om å vinne hele konkurransen. Resultatet avgjøres med både publikumstemmer og juryestemmer (50/50). 

Juryen består av: Amir (som deltok for Frankrike i eurovision i 2016), Marie Myriam (eurovision-vinner i 1977), Jean-Paul Gaultier (Designer og kommentator under eurovision 2008), Natasha St-Pier (deltok for Frankrike i eurovision i 2001), Duncan Laurence (eurovision-vinner fra Nederland i 2019), Chimène Badi (deltok i den franske nasjonale finalen i 2019), André Manoukian (låtskriver og dommer i programmet Nouvelle Star), Élodie Gossuin (Miss France 2001), Agustin Galiana (artist) og Michèle Bernier (skuespiller og komiker).

Dette er kveldens deltakere: 
01. Andriamad – Alléluia (Halleluja)
02. Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
03. Céphaz – On A Mangé Le Soleil 
04. Amui – Maeva
05. Philippine – Bah Non
06. Terence James – Je T’Emmènerai Danser
07. Barbara Pravi – Voliá
08. Pony X – Amour Fou
09. Casanova – Tutti 
10. LMK – Magique
11. Ali – Paris Me Dit
12.  21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?

Finalen starter klokken 21:05 norsk tid og kan ses på France 2 og her: hqtv.biz/france-2. Programledere for kvelden er Stéphane Bern og Laurence Boccolini.

Her hjemme skal 3. delfinale i MGP avholdes. Mandag ble 4 spente artister offentliggjort og disse skal gjennom litt av en kveld i H3 arena. 2 og 2 deltakere møter hverandre i dueller. Den som vinner hver duell skal konkurrere mot hverandre i en gullduell. Artisten som vinner gullduellen får en finalebillett.

Duell I:
Dinaye – Own Yourself
Big Daddy Karsten – Smile

Duell II:
Emmy – Witch Woods
Ole Hatz – Vi er Norge

I tillegg til disse 4 låtene får vi også høre Kaja Rode sitt finaleklare bidrag «Feel Again» i kveld.

Delfinalen starter klokken 19:50 og kan ses på NRK1. Man kan også se showet her: tv.nrk.no/direkte/nrk1. Kveldens programledere er Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Sist men ikke minst så skal Litauen holde sin semifinale i Pabandom Iš Naujo i kveld. De har allerede hatt 2 delfinaler, hvor til sammen 10 deltakere har gått videre. Disse 10 skal i kveld konkurrere om et (for meg i skrivende stund) ukjent antall finaleplasser. Showet ble avholdt 26. januar, men sendes først på TV i kveld. Kveldens jury består av  Ramūnas Zilnys, Aistė Smilgevičiūtė, Jievaras Jasinskis, Gerūta Griniūtė og Stanislavas Stavickis-Stano.

Kveldens deltakere:
01. Be U – Love Yourself
02. Aistė Brokenleg – Home
03. Gabrielus Vagelis – My Guy
04. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much
05. Norbertas – Man In Need
06. Evita Cololo – Be Paslapčių
07. Titas & Bernas – No
08. Voldemars Petersons – Never Fall For You Again
09. Milita Daikerytė – Shadows
10. Gebrasy – Where’d You Wanna Go

Semifinalen starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på LRT og her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija. De som går videre i kveld møter den direktekvalifiserte gruppa The Roop  i finalen neste uke. The Roop vant Pabandom Iš Naujo i fjor og skulle være Litauen sitt bidrag til eurovision i 2020. På bakgrunn av dette er de de eneste som har blitt direktekvalifisert til finalen med låta «Discoteque». Programledere for kvelden er Vytautas Rumšas, Ieva Stasiulevičiūtė og Vaidas Baumila.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s