I kveld: 3. delfinale i MGP og finale i Frankrike!

Ny lørdag – nye nasjonale finaler! Frem til nå så er det Norge og Litauen som har underholdt oss i januar-helgene med 2 delfinaler hver. I kveld er vi klare for 3. delfinale her hjemme. Litauen skal avholde sin semifinale og Frankrike skal holde sin finale! Les lenger ned i innlegget om hvem som deltar i de ulike landene og når og hvor du kan se alle showene.

Frankrike velger sitt eurovision-bidrag i kveld. I fjor valgte de kjekkasen Tom Leeb internt. Til forskjell fra mange andre land i år valgte de ikke å satse på sin 2020-deltaker.  Derfor kjører de en nasjonal finale i stedet. Kveldens finale vil være i 2 runder. Første runde skal alle 12 deltakerne fremføre sine bidrag. De 7 deltakerne med mest publikumstemmer, i tillegg til 1 som juryen velger, går videre til runde 2. I andre runde konkurrerer disse 8 om å vinne hele konkurransen. Resultatet avgjøres med både publikumstemmer og juryestemmer (50/50). 

Juryen består av: Amir (som deltok for Frankrike i eurovision i 2016), Marie Myriam (eurovision-vinner i 1977), Jean-Paul Gaultier (Designer og kommentator under eurovision 2008), Natasha St-Pier (deltok for Frankrike i eurovision i 2001), Duncan Laurence (eurovision-vinner fra Nederland i 2019), Chimène Badi (deltok i den franske nasjonale finalen i 2019), André Manoukian (låtskriver og dommer i programmet Nouvelle Star), Élodie Gossuin (Miss France 2001), Agustin Galiana (artist) og Michèle Bernier (skuespiller og komiker).

Dette er kveldens deltakere: 
01. Andriamad – Alléluia (Halleluja)
02. Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
03. Céphaz – On A Mangé Le Soleil 
04. Amui – Maeva
05. Philippine – Bah Non
06. Terence James – Je T’Emmènerai Danser
07. Barbara Pravi – Voliá
08. Pony X – Amour Fou
09. Casanova – Tutti 
10. LMK – Magique
11. Ali – Paris Me Dit
12.  21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?

Finalen starter klokken 21:05 norsk tid og kan ses på France 2 og her: hqtv.biz/france-2. Programledere for kvelden er Stéphane Bern og Laurence Boccolini.

Her hjemme skal 3. delfinale i MGP avholdes. Mandag ble 4 spente artister offentliggjort og disse skal gjennom litt av en kveld i H3 arena. 2 og 2 deltakere møter hverandre i dueller. Den som vinner hver duell skal konkurrere mot hverandre i en gullduell. Artisten som vinner gullduellen får en finalebillett.

Duell I:
Dinaye – Own Yourself
Big Daddy Karsten – Smile

Duell II:
Emmy – Witch Woods
Ole Hatz – Vi er Norge

I tillegg til disse 4 låtene får vi også høre Kaja Rode sitt finaleklare bidrag «Feel Again» i kveld.

Delfinalen starter klokken 19:50 og kan ses på NRK1. Man kan også se showet her: tv.nrk.no/direkte/nrk1. Kveldens programledere er Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Sist men ikke minst så skal Litauen holde sin semifinale i Pabandom Iš Naujo i kveld. De har allerede hatt 2 delfinaler, hvor til sammen 10 deltakere har gått videre. Disse 10 skal i kveld konkurrere om et (for meg i skrivende stund) ukjent antall finaleplasser. Showet ble avholdt 26. januar, men sendes først på TV i kveld. Kveldens jury består av  Ramūnas Zilnys, Aistė Smilgevičiūtė, Jievaras Jasinskis, Gerūta Griniūtė og Stanislavas Stavickis-Stano.

Kveldens deltakere:
01. Be U – Love Yourself
02. Aistė Brokenleg – Home
03. Gabrielus Vagelis – My Guy
04. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much
05. Norbertas – Man In Need
06. Evita Cololo – Be Paslapčių
07. Titas & Bernas – No
08. Voldemars Petersons – Never Fall For You Again
09. Milita Daikerytė – Shadows
10. Gebrasy – Where’d You Wanna Go

Semifinalen starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på LRT og her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija. De som går videre i kveld møter den direktekvalifiserte gruppa The Roop  i finalen neste uke. The Roop vant Pabandom Iš Naujo i fjor og skulle være Litauen sitt bidrag til eurovision i 2020. På bakgrunn av dette er de de eneste som har blitt direktekvalifisert til finalen med låta «Discoteque». Programledere for kvelden er Vytautas Rumšas, Ieva Stasiulevičiūtė og Vaidas Baumila.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s