Squaden reagerer: MGP 2021 – 4. Delfinale

MGP-toget kjører videre, og fire nye delfinalister er klare for å kjempe om en av de siste billettene til finalen. Her er våre tanker om denne delfinalens bidrag!

Landeveiens Helter – Alt det der

Tina
Dette er virkelig ikke min greie min greie musikalsk sett, men jeg ønsker virkelig velkommen en slik supergruppe som garantert vil kose seg og skape god stemning uansett hva! Det er folkelig og kommer nok til å sanke en del stemmer, men låta er ingen Eurovision-kandidat, ei heller en MGP-finalist hvis du spør meg. Allikevel, dette er veldig norsk, og det hører absolutt til i dette forumet selv om jeg ikke syns den skal komme seg noe lenger enn hit.

Tone Maria
Dette er en type låt jeg ikke ville ha satt på for å høre på utenfor MGP. Jeg kan se for meg at den kan treffe et ganske stort publikum, da den er folkelig og ganske fengende. Det er ikke en låt jeg ønsker meg til finalen, men den representerer en populær sjanger i Norge, så fint å ha den med i en delfinale. Det jeg liker best med låten er budskapet, om å se framover i stedet for bakover og å tilgi/godta sine valg som man har tatt i livet.

Victoria
Jeg elsker at låten har et skikkelig allsang-refreng! Versene fester seg kanskje ikke like bra, men alt i alt synes jeg denne er fin og ikke minst veldig folkelig. Som vanlig er det for min del et stort pluss at låten er på norsk, vi trenger flere norske låter, både i MGP og utenfor.

KiiM – My Lonely Voice

Tina
Første gang jeg hørte stemmen til Kim Rune i 2007(hvis jeg husker riktig?) ble jeg helt shook, og det er nettopp det som gjør at jeg tror KiiM kan blåse alle av banen i denne delfinalen. Slike låter kan fort bli litt for klisjé og en klassisk forhåndsfavoritt, men som flopper totalt live i en konkurranse som MGP og ESC. Typ Michael Rice. Og jeg er ingen fan av det, generelt heller ikke en fan av slike type låter. Men så er det dette med stemmen her, som jeg er sikker på at kommer til å faktisk gjøre dette ENDA bedre live. I tillegg syns jeg låta er hakket bedre enn mange andre slike. Har vi en underdog som plutselig kan finne på å vinne hele finalen her eller? Lykke til KiiM!

Tone Maria
Der kom årets store, flotte ballade! Jeg syns låten er nydelig og gripende, og jeg håper så veldig at KiiM klarer å synge like godt live og, med god formidling og sceneshow, lager et vakkert øyeblikk på scenen. Liker spesielt godt når låten bygger seg opp og smeller til to-tredjedeler inn i låten, dynamikken er kjempefin. Og KiiM synger knallbra. Hvis denne vinner på lørdag tror jeg kan den fort gjøre det bra i finalen blant alle up-tempo låtene vi har så langt.

Victoria
Flott stemme! Jeg tror dette kan bli kjempebra live, og jeg håper låten vil nå ut til mange. Det er et eller annet med den som bare treffer meg, jeg liker den veldig godt og dette er en låt som skal inn på min personlige Spotify-liste. Definitivt favoritten min i denne delfinalen!

Royane – Circus

Tina
Åh, dette er så kult, men jeg sliter med å få tak i essensen allikevel. Hele innpakningen er der liksom, og jeg elsker at vi har med dette i norsk MGP, men låta er ikke fengende nok. Jeg vet at slikt kan endres når man får se det hele visuelt på en scene, så jeg håper det kan skje her. Her og nå mangler det liksom et hook som gjør at den skiller seg ekstra ut for meg. Tror alt handler om hvordan dette vil se ut på lørdag. Det er også en typisk låt som kan være kul i studio, men på en scene skjønner man absolutt ikke hva greia var…det har skjedd en del ganger før. Blir spennende å se på lørdag!

Tone Maria
Denne låten treffer meg dessverre ikke på noen måte. Jeg syns låten blir altfor monoton og ensformig. Dette sirkuset blir litt slapt, jeg vil ha mer gjøgleri, fyrverkeri og variasjon. Jeg kjenner ikke til Royane fra før av, men hun virker som en artist med mye personlighet og attitude, så hun kan jo imponere live med et stilig sceneshow.

Victoria
Dette er ikke min type musikk i det hele tatt. Jeg synes låten er altfor repeterende og ensformig, jeg skulle ønske det skjedde litt mer, spesielt mot slutten. Jeg tok meg selv i å sitte og følge med på hvor lenge det var igjen av låten mens jeg hørte på, jeg synes rett og slett den ble for lang.

Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages

Tina
Her skjedde det noe rart med meg, for dette var låta jeg nynnet på hele mandagen etter å først ha hørt den, uten å vite hvilken låt jeg nynnet på! Et godt tegn. Jeg må også bare være ærlig her, jeg vet at KEiiNO er veldig populære og godt likt, men for meg er dette en bedre måte å vise frem vår samiske kultur på. Det blir ikke like «gimmicky» for meg. Her har du en fin og enkel poplåt med små og mer diskré elementer av joik, noe jeg syns er mye mer smakfullt og fint enn jovial pop som spiller på å være inkluderende slik at jeg syns det kan bli litt for mye. Men no shade tho, og dette er bare min mening, DON’T COME FOR ME! ✌🏻🙈
Jeg hadde gjerne sett Pages i finalen, men vi får se hvordan det går.

Tone Maria
Her har vi min favoritt i denne delfinalen! Jeg har veldig sansen for pop-musikk med samiske innslag. Jeg syns låten er helt nydelig, Marianne Pentha synger fantastisk og Mikkel Gaups joik er veldig flott og stemningsfull. Akkurat nå er det skikkelig kaldt og masse snø her jeg bor i Trøndelag, så får nesten litt «vidda-følelser», noe som passer perfekt med denne låten. Vinner denne låten på lørdag vil den nok plassere seg høyt på rangeringslista mi til over finalelåtene, og vinner den ikke vil den bli min favoritt i siste sjansen så langt. Og det hadde jo passa veldig godt med denne som vinner på lørdag, på samenes nasjonaldag!

Victoria
Jeg synes denne låten blir litt for rotete og kjedelig, vers og refreng sklir litt over i hverandre og jeg føler ikke at melodien fester seg godt nok.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s