Disse deltar i den danske finalen!

På lørdag er det jo dansk melodi grand prix! For noen uker siden kom låtene, men hvem er egentlig de som deltar i finalen 6. mars? Det skal vi bli litt klokere på nu!

The Cosmic Twins – Silver Bullet

The Cosmic Twins består av tvillingene Chris Andreev og Alec Andreev, som også kalles Danmark sitt svar på Jedward Gruppa ble dannet i 2017 og ble for alvor kjent da de deltok i TV-programmet LIVE som gikk på DR. Der hadde de den danske rockedronningen Sanne Salomonsen som sin mentor. De har sluppet låter som Let’s Hurt Tonight og You’ll Be Just Fine – som alle har fått meget positive tilbakemeldinger. Blant låtskriver-teamet de har med seg i år finner man Gisili Gislason, Rasmus Duelund, August Emil og Lise Cabble. Sistnevnte hadde også en finger med låta «Only Teardrops» som vant for Danmark i 2013. 

Nanna Olivia – Hvileløse Hjerter

Nanna Olivia Bøtkjær Heimann er en 22 år gammel design-student. Som 10-åring deltok hun i TV-programmet AllStars og var en del av et kor ledet av Anna David. David deltok selv under den danske finalen i 2014 med låta «It Hurts». De holdt kontakten og det var David som faktisk ønsket en yngre artist til å synge sin låt. Da ringte hun til Nanna – og slik havnet hun altså på årets liste over danske mgp-deltakere! Låta er skrevet av Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen 

Jean Michel – Beautiful

Jean er 33 år og kommer opprinnelig fra Haiti. Han ble adoptert til Færøyene, som vi vet Danmark faktisk eier. I 2012 deltok han i X Factor. Der ble han og Nicoline Simone satt til å utgjøre en duo, som fort ble favoritter i konkurransen. Dessverre måtte Jean trekke seg. Siden da har han vært å se i flere musikaler. De som har skrevet Jean sin låt er Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Andreas Jensen og Jesper Hjersing Sidelmann.  Nymark er også blant en av gutta som utgjorde gruppa Lighthouse X, som deltok for Danmark under eurovision-finalen i 2016. 

Fyr & Flamme – Øve Os På Hinanden

Dette er en duo som består av Laurits Emanuel og Jesper Groth. De hadde sitt gjennombrudd i fjor med låtene Kamæleon og Menneskeforbruger. Av disse to så er det i hovedsak Laurits som har holdt på med musikk og det er han som har skrevet deres bidrag i år. Jesper er mest kjent som en del av skuespillerne man ser på den danske TV-serien Sygeplejerskolen. 

Chief 1 & Thomas Buttenschøn – Højt Over Skyerne

Chief 1, som egentlig heter Lars Pedersen, er mest kjent som låtskriver, men har ikke noen nevneverdige bra plasseringer internasjonalt. Låtene hans har vunnet dansk mgp 3 ganger. I 1997, 2012 og 2015. Han er også kjent fra rap-gruppa Rockets By Choice. 

Thomas er også et kjent navn i Danmark og har så langt gitt ut seks album. Hans far var fansk og moren var fra Zimbabwe. Etter at de flyttet til Danmark så døde begge hans foreldre og Thomas har vært åpen om å være HIV-positiv, som han fikk når han ble født. 

Låta er skrevet av Lars Pedersen, Thomas Buttenschøn og Nermin Harambasic

Claudia Campagnol – Abracadabra

Claudia er ble født i Ungarn, vokste opp i Sverige og har bodd i Danmark de siste 8 årene. Hun har studert på Malmö musikkonservatorium og er en etabler jazz sanger. For to år siden kom hennes debutalbum «I’m Strong» og med denne ble hun nominert til to kategorier i Danish Music Awards Jazz 2019. De som har skrevet Claudia sin låt i år er Louis Jarto, Melanie Wehbe og Emil Adler Lei. Wehbe var med på å skrive låta som vant i Sverige i fjor, nemlig «Move» av The Mamas. Emil er heller ikke fremmed for å vinne nasjonale finaler. Han var med på å skrive både «Love Is Forever» (Danmark 2019) og «Yes» (Danmark 2020). 

Mike Tramp – Everything Is Alright

Mike Trempenau er 60 år og mener selv at han har et ganske kjent navn i Danmark, men at få kjenner til låtene hans. På slutten av 1970-tallet var han en del av boybandet Mabel, som ble svært kjent i Danmark. De vant den danske melodi grand prix finalen og tok en 16. plass i eurovision-finalen med låta «Boom Boom». Etter noen år gikk medlemmene av Mabel hvert til sitt og Mike begynte med heavy rock som vokalist i bandene White Lion og Freak Of Nature. Siden midten av 90-tallet har han vært solo. Låta har han skrevet selv. 

Emma Nicoline – Står Lige Her

Emma Nicoline Winther Nielsen er 24 år og skal faktisk ha sin aller første TV-opptreden under dansk mgp 2021! For fem år siden var hun med i en bilulykke og har slitt med senskader. Det har likevel ikke holdt henne tilbake og hun fikk senere platekontrakt. Hun har vært med på å skrive låta si selv, sammen med Jeppe Pilgaard, Jacob Jørgensen og Adam Kalwa. 

Hvem tror du går av med seieren på lørdag?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s