I kveld: Finale i Sverige!

Det er siste kveld med nasjonale finaler for denne sesongen. Selv om det ikke har vært like mange finaler som det pleier å være – så det likevel vært en sesong hvor vi har fått gleder og overraskelser. Sesongen rundes derfor av med den nasjonale finalen som kanskje er mest populær av den alle – nemlig Melodifestivalen i Sverige.

I løpet av 4 uker har 2 bidrag kommer seg til finalen. Forrige helg fikk 3. og 4. plassene fra alle 4 delfinalene konkurrere om de 4 gjenværende plassene i finalen. Derfor består kveldens finale av 12 bidrag. 8 fra delfinalene og 4 fra andresjanse-showet. Blant disse 12 er det flere som har vært involvert i Mello og Eurovision Song Contest tidligere.

Sweden’s Arvingarna during Eurovision (1993)

Arvingarna har deltatt i Mello hele 5 ganger tidligere (1993, 1995, 1999, 2002 og 2019). Første gang de deltok vant de og fikk representere Sverige i ESC med låta «Eloise«, som ga dem en 7. plass.

Det er heller ikke Danny Saucedo sitt første forsøk i Melodifestivalen. Han har faktisk deltatt 3 ganger før. Det var i 2009 (som en del av gruppa E.M.D., 2011 og 2012, hvor han tok andreplassen bak Loreen. Han har også deltatt i Eurovision Dance Contest i 2008, hvor han tok en 12. plass sammen med Jeanette Carlsson.

Anton Ewald er heller ingen fersking i mello-gamet. I 2012 deltok han for første gang – da som danser. I 2013 deltok han som sanger i konkurransen for første gang med låta «Begging». 2 år senere kom han tilbake til konkurransen med låta «Natural«:

Dotter heter egentlig Johanna Maria Jansson, men det er under artistnavnet vi kjenner henne best. Hun deltok i Melodifestivalen for første gang i 2018, hvor hun ikke kom seg fra delfinalen. I 2020 var hun tilbake for fullt og tok en 2. plass med kun ÉTT poeng forskjell bak The Mamas, som hun konkurrerer mot i år igjen.

Charlotte Perrelli har ikke bare deltatt i eurovision før. Hun har også vunnet hele shiten! Det gjorde hun i 1999, da under navnet Charlotte Nilsson. Låta het «Take Me To Your Heaven«. Hun representerte Sverige i eurovision song contest i 2008 også. Da med låta «Hero«, som fikk en 18. plass i finalen det året. Lykken i Mello har hun prøvd igjen senere også. Det var i 2012, men da kom hun seg dessverre ikke fra sin delfinale.

The Mamas består av Ashley Haynes, Loulou Lamotte og Dinah Yonas Manna. De ble dannet i 2019 som kordamer for John Lundvik under eurovision i 2019. Sammen med John tok de en 5. plass. Året etterpå ønsket de å prøve lykken på egen hånd og vant Mello-finalen 2020 med kun 1 poeng foran Dotter, som de også møter i årets finale.

Eric Saade har også vært å se i både eurovision song contest og melodifestivalen. Første gang vi hørte om ham var allerede i 2010, da han deltok i mello med låta «Manboy», som fikk en 3. plass. Året etterpå prøvde han lykken igjen med låta «Popular«, som han vant hele konkurransen med. Han fikk derfor representere Sverige under finalen i Düsseldorf, hvor han kom hjem med en imponerende 3. plass. Etter noen års pause var han tilbake i melodifestivalen i 2015, med låta «Sting», som fikk en 5. plass.

Alvaro Estrella debuterte i eurovision-sammenheng som en av Eric Saades dansere under finalen i Düsseldorf for 10 år siden. Etter dette har han prøvd seg i Melodifestivalen 2 ganger. Først i 2014, så i fjor, sammen med Mendez.

I 2020 prøvde også Paul Rey seg i Melodifestivalen. Han tok en nokså imponerende 6. plass i finalen den gang. 

Sånn. Nå har vi fokusert ferdig på fortiden og er klar for nåtiden.

Slik er deltakerlista i årets melodifestival:
01. Danny Saucedo – Dandi Dansa
02. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts
03. Anton Ewald – New Religion
04. The Mamas – In The Middle
05. Paul Rey – The Missing Piece
06. Charlotte Perrelli – Still Young
07. Tusse – Voices
08. Alvaro Estrella – Baila Baila
09. Clara Klingenström – Behöver Inte Dig Idag
10. Eric Saade – Every Minute
11. Dotter – Little Tot
12. Arvingarna – Tänker Inte Alls Gå Hem

Finalen starter klokken 20:00 norsk tid og sendes direkte fra Annexet i Stockholm. Kveldens programledere er Christer Björkman, Shima Niavarani og tidligere eurovision-vinner Måns Zelmerlöw. Showet kan du se på SVT1, eller her: svtplay.se/melodifestivalen-2021.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s