Presentasjon: Slovenia


ANA SOKLIČ | AMEN
Skrevet av: Ana Soklič, Bojan Simončič, Žiga Pirnat & Charlie Mason.

Facebook Instagram | Twitter

Ana Soklič er 36 år og kommer fra Sevinca i Slovenia (den gang Jugoslavia). Hun kan skryte av å ha studert opera solosang. Når hun holdt på med det studerte hun blant annet under selveste Darja Švajger (som har representert Slovenia i eurovision i 1995 og 1999). Senere dro hun til USA for å få videre vokaltrening.

I 2012 deltok hun i den slovenske utgaven an X Factor. Der havnet hun på 5 plass. Etter dette har hun deltatt på musikkfestivalen Slovenska Popevka (som betyr noe sånt som slovensk sang om min oversettelse ikke har støtt på noen isfjell). Det var noe av det som skulle gjøre det store for Ana sin karriere. Under denne festivalen vant hun nemlig både beste opptreden OG beste sang. 

I fjor deltok hun i den slovenske utvelgelsen EMA (som står for Evrovizijska Melodija, om du vil imponere noen med den ganske ubruklige funfact’en), hvor hun tok en ganske knipen seier foran Lina Kuduzović med 54 % av publikumstemmene. Det gjorde hun med låta «Voda» . I år deltar hun med med en låt skrevet av seg selv, Bojan SimončičŽiga Pirnat og Charlie Mason. Både Simončič og Pirnat var med Ana på å skrive «Voda» i fjor. Hun kan likevel ha gjort det lurt i å invitere Mason med på laget. Fra før har han vært med på skrive «Rise Like A Phoenix» for Østerrike i 2014, «Here For You» for Slovenia i 2015 og «Beauty Never Lies» for Serbia samme år. 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s