Presentasjon: Aserbajdsjan

EFENDI | MATA HARI
Skrevet av: Amy van der Wel, Luuk van Beers, Tony Cornelissen & Josh Earl

Facebook Instagram | VK

Samira Azer gizi Efendiyeva, eller Efendi for å gjøre ting litt enklere, ble valgt ut som Aserbajdsjans representant i 2020. Da skulle hun delta med låta «Cleopatra«. I år får hun en ny sjanse av sitt hjemland og trår til med ny låt – som heter «Mata Hari» . Den kan du høre helt nederst i dette innlegget.

Samira er 29 år gammel og kommer fra landets hovedstad Baku. Hun gjorde et forsøk på å representere Aserbajdsjan i 2014. Da ble hun slått ut i 3. og siste delfinale av den nasjonale utvelgelsen Böyük Səhnə. 3 år senere fikk hun representere landet i sangkonkurransen Silk Way Star, hvor hun tok en 3. plass. To år senere fikk hun delta i konkurransen Voice of Nur-Sultan.

Kun et år etter dette ble det klart at Aserbajdsjan ønsket henne til eurovision også. Ettersom man ikke kan delta med en låt som er sluppet før 1. september året før, så kunne ikke Efendi sende «Cleopatra» igjen. I år har valget derfor falt på låta «Mata Hari» som er skrevet av Amy van der Wel, Luuk van Beers (som også var med på å skrive fjorårets låt), Tony Cornelissen (som var med på å skrive Tysklands ESC-bidrag i 2013, «Glorious» med Cascada) og Josh Earl. 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s