Presentasjon: Kypros

ELENA TSAGRINOU | EL DIABLO
Skrevet av: Jimmy Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa & Thomas Stengaard

Facebook Instagram 

Elena ble født i Aten i 1994 og deltok i Greece Got Talent i 2008. I 2013 ble hun med i bandet Otherview – som gjorde det nokså bra i 5 år. Etter dette startet Elena sin solokarriere for fullt. Hun slapp debutsingelen sin «Pame Ap’ Tin Arxi» som var skrevet av Dimitris Kontopoulos og Nikos Moraitis. Førstnevnte av disse to har en lang liste med eurovision-låter han har vært med på. Deriblant en 2. plass fra 2008 (for Ukraina), 2. plass i 2013 (for Aserbajdsjan), 3. plass i 2016 (for Russland) og en 3. plass i 2019 (også for Russland). I fjor var han med å skrive både det greske og moldovske bidraget. Det gjør han også i år.

Nok om han: Elena har flere videoer som er sett av millioner av mennesker på Youtube og hun er et kjent navn særlig i Hellas og Kypros. Ved siden av musikken har hun også vært programleder, senest for The Voice Greece i 2016 og 2017.

Låta som Elena skal delta med i Rotterdam handler om å bli forelsket i noen som er like ille som El Diablo. Den er skrevet av Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa og Thomas Stengaard. Disse er heller ikke fremmed for å skrive eurovision-bidrag. Barker har blant annet vært med å skrive «She Got Me» for Sveits i 2019, «Sister» for Tyskland samme år og i fjor var hun med på å skrive det polske bidraget «Empires«. Thomas Stengaard er kanskje den av låtskriverne med størst suksess – ettersom han har vært med på å skrive «Only Tearsdrops» som vant for Danmark i 2013. Han har også vært med på å skrive det tyske bidraget fra 2018 «You Let Me Walk Alone«:

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s