Presentasjon: Ukraina

GO_A | SHUM
Skrevet av: Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko

Facebook | Instagram 

Som flere andre land valgte Ukraina å gå for fjorårets vinner fra sin nasjonale finale. Go_A vant Vidbir i fjor og skulle representert landet med bidraget Solovey:

Ukraina har mye kultur og en stolt musikkhistorie, og bandet Go_A (som står for «movement alpha» og handler om å gå tilbake til kuturelle røtter) er et av disse bandene som tydelig mikser sammen moderne elektronika og etnisk folk. Alltid en interessant blanding som ofte topper eller flopper i Eurovision-sammenheng. Det er ofte elsk eller hat.

Samarbeidet Go_A ble innledet ved en tilfeldighet i 2012, da vokalist og låtskriver Kateryna Pavlenko møtte produsenten Taras Shevchenko og fant ut nettopp dette med at kombinasjonen elektronika og folk kunne være ganske kult. Kateryna er utlært innen folk-sjangeren, og jobber som kor-instruktør ved siden av bandet og et eget soloprosjekt. Katerina benytter seg av sangteknikken white voice, som både er avansert, unik og fascinerende. Resten av bandet inneholder mennesker med erfaring fra mange ulike sjangre, så det er definitivt en samling med musikk-nerder vi har her!

I 2016 vant bandet konkurransen The Best Track in Ukraine, med låta Vesnianka, som ble en stor hit i landet. I 2019 klarte bandet også å komme seg litt utenlands, da denne låta faktisk nådde Slovakia sin Dance Chart. De har også gjort seg bemerket i land som Israel, Polen og Hviterussland ved å delta på flere internasjonale musikkfestivaler.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s