Presentasjon: Latvia

SAMANTA TĪNA | THE MOON IS RISING
Skrevet av: Samanta Tīna, Aminata Savadogo, Oskars Uhaņs

Facebook | Instagram

Hun har prøvd å komme seg til Eurovision i mange år, i fjor vant hun endelig og så ble hele Eurovision avlyst. Hun skulle sunget Still Breathing i fjor, men da det ikke ble noe av fjorårets konkurranse ble hun heldigvis forhåndsplukket av Latvia i år. Møt Samanta Tīna!

Hun har prøvd å representere Latvia hele 6 ganger (7 hvis man teller med i fjor), og to ganger i Litauen. Og det er ikke bare det at hun har deltatt i nasjonale finaler år etter år, hun har også vært så veldig nær opptil flere ganger. Jenta har i tillegg deltatt i flere forskjellige sang- og musikkonkurranser utenom dette, og er dermed et veldig kjent ansikt for mange. Hun har nærmest vist frem hvert eneste skritt i sin karriere igjennom TV-skjermen.

Låtene Samanta Tīna har deltatt med i nasjonale finaler har variert i sjanger og stil, men hovedfokuset er alltid det samme, stemmen! Det er nemlig stemmen hennes som skal skinne. Og årets bidrag har hun selv skrevet sammen med Latvias representant i 2015, Aminata Savadogo, som har skrevet flere bidrag etter sin egen deltakelse og blitt en ganske populær låtskriver.

Ikke bare har Samanta Tīna deltatt mange ganger i nasjonale finaler, hun er også lidenskapelig opptatt av dem og hele Eurovision generelt. Såpass at hun i 2019 skrev en større eksamensoppgave om de nasjonale finalene i Latvia og Litauen. Her er noen av bidragene Samanta Tīna har prøvd seg med i nasjonale finaler tidligere:

Here’s to never giving up! For ei dame!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s