American Song Contest bekreftet til 2022

Bilde: EBU

I går kveld kom EBU med et spennende statement. Det har vært snakk om American Song Contest i flere år allerede, men nå er ting endelig litt mer konkret.

NBC har sikret seg konseptet hvor 50 stater, 5 territorier og Washington D.C konkurrerer i det som skal være et ganske likt konsept som Eurovision Song Contest, bare for USA. Det vil foregå over tre kvalifiseringsrunder etterfulgt av semifinaler og en stor finale, slik som vi er kjent med fra ESC.

Konseptet er selvfølgelig tatt direkte fra ESC, og det er flere som har jobbet med ESC i flere år som har dratt dette over til USA. Man kan altså kalle dette et reprodukt av ESC med rettigheter fra EBU, og ikke en helt enkeltstående konsept.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s