I kveld: Åpningsseremoni…men et land får ikke være med

Den turkise løperen i Rottedam. Bilde: eurovision.tv

Tradisjonen tro holdes den store åpningsseremonien for Eurovision Song Contest i kveld, søndagen før show-uka. Her pleier samtlige delegasjoner å stille, gå på den røde (eller som tilfellet er i år, turkise) løperen, gi intervjuer og få sin sjans til å ha et skikkelig red carpet-antrekk før alle selvfølgelig samles og mingles med stor stas.

Fra før av vet vi at Montaigne og den australske delegasjonen ikke vil komme. Australia er som kjent blitt hjemme i år grunnet utreiseregler i forbindelse med pandemien. Landet vil derfor delta med sin live-on-tape fremføring, slik reglene er i år.

Rafal og resten av den polske delegasjonen er i karantene. Her fra de siste sceneprøvene torsdag, da hadde alle testet negativt. Bilde: EBU / ANDRES PUTTING

I går kveld kom dessverre også nyheten om at en i den polske delegasjonen har testet positivt for COVID-19. Samtlige involvert testes hver 48. time der nede, og det var slik vi har forstått en slik rutine-test som viste positivt resultat i går kveld. Etter hva som ble rapportert i går er da denne ene personen i full isolasjon, og resten av delegasjonen (inkludert artist Rafal) i full midlertidig karantene tross at deres tester var negative. Det betyr jo dessverre at Polen ikke blir å se i kveldens åpningsseremoni, og istedenfor sitte på hotellet og følge med online. Vi sender ønsker om god bedring til den polske delegasjonen og håper alt er bra til de skal delta i den andre semifinalen til uka.

Åpningsseremonien starter 18.00 i kveld, og da kan du se det hele live her!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s