Klara Hammarström og Medina til finalen i Melodifestivalen!

Den fjerde og siste delfinalen i Sverige er omme, og vi har fått våre to siste direktekvalifiserte finalister. Denne kvelden ble det Klara Hammarström (som fikk flest stemmer i kveld) og Medina som tok disse plassene. To andre tok seg til siste sjansen, eller semifinalen som de nå kaller denne runden. Det ble tidligere Eurovision-deltaker Anna Bergendahl og bandet Lillasyster.

Slik ble resultatet ellers:

5. plass: Angelino – The End
6. plass: Tenori – La Stella
7. plass: Malin Christin – Synd om dig

Svenskene viste i kveld sin støtte til Ukraina ved å denne gang gi pengene som kom inn fra stemmene til Radiohjelpen til landet. Bandet Lillasyster markerte også støtte til Ukraina ved å ha flagget deres som neglelakk og tydelig vise det frem på skjermen.

Neste uke vil vi få se semifinalen, og de to bidragene som vinner der tar de siste plassene i årets finale av Melodifestivalen.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s