Presentasjon: Aserbajdsjan

TURALTURANX | TELL ME MORE
Skrevet av: Nigad Aliyev, Tunar Tagiyev, Tural Bağmanov og Turan Bağmanov.

Instagram Tiktok

Aserbajdsjan sender duoen TuralTuranX til Liverpool i år. De ble internt utvalgt av den nasjonale kringkasteren – som betyr at de slapp å delta i noen nasjonal finale. 

Duoen består av tvillingbrødrene Tural og Turan Bağmanov. De er 22 år gamle og kommer fra byen Zaqatala i Aserbajdsjan. De fattet interesse for musikk når de først så et piano på skolen som barn. Deres far anskaffet en synthesizer til dem, som virkelig skapte en musikalsk glød i gutta. Etter at deres far dessverre døde, sluttet Bağmanov-brødrene å lage musikk for en stund. 

Tural flyttet siden til Baku, hvor han grunnla gruppa TheRedJungle. Da startet de smått som gatemusikanter. Siden da har ballen rulla og i februar ble de annonsert som 1 av 5 kandidater til å representere Aserbajdsjan i eurovision. 9. mars ble det klart at det var TuralTuranX som skal representere dem og 13. mars kom låta «Tell me more». 

Aserbajdsjan skal opptre som nummer 12 i den første semifinalen i Liverpool. Der møter de blant annet Alessandra fra Norge og Loreen fra Sverige. 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s