Presentasjon: Sverige

Bilde: Charli Ljung

LOREEN | TATTOO

Skrevet av: Jimmy Jansson, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Loreen, Moa «Cazzi Opeia» Carlebecker, Peter Boström og Thomas G:son

Deltar i: Semifinale
1

Instagram | Tiktok

Ja, hvordan skal man egentlig presentere denne dama i dette forumet her da? Det er ikke mange som kjenner til Eurovision som ikke kjenner til Loreen. Hun viste seg frem som artist i Sverige når hun deltok i Idol 2004, og ble enda mer folkekjær blant svenskene når hun deltok i Melodifestivalen 2011 med låta My Heart is Refusing Me.

Den kom seg til andre sjansen og gjorde at Loreen var et populært navn som sto klart på listen for Melodifestivalen allerede året etter. Og der skapte hun historie da hun endte opp med å vinne hele Eurovision Song Contest det året med megahiten Euphoria. Låta er også kåret til den beste Eurovision-låta i mange forskjellige sammenhenger siden den gang.

I 2017 var hun tilbake i Melodifestivalen med låta Statements hvor det ble litt sjokk og rabalder i Sverige da hun ikke klarte å ta seg til finalen da hun til slutt måtte pakke og dra etter andre sjansen. Men nå er hun altså klar for å representere Sverige i Eurovision igjen!

Loreen med årets låt Tattoo har startnummer elleve i den første semifinalen av Eurovision Song Contest, tirsdag 9. mai klokken 21:00. Dette er samme semifinale som Alessandra skal delta i for Norge, hvilket også betyr at vi kan stemme på Sverige denne kvelden om vi ønsker.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s