Presentasjon: Georgia

tako_11

TAMARA GACHECHILADZE | KEEP THE FAITH
Skrevet av: Anri Jokhadze og Tamara Gachechiladze
Deltar i: 1. Semifinale


Tamara Gachechiladze har deltatt på flere internasjonale festivaler og events, og spesielt internasjonale jazz festivaler. Helt siden 1997 har hun vært solist i Tblisi Concert Orchestra.

I Eurovision-sammenheng er hun mest kjent for å være en del av gruppa som skulle representere Georgia i 2009, men som endte med å ikke være med i selve Eurovision grunnet politisk budskap. Bidraget het We Don’t Wanna Put in, og mange mente at dette var en tydelig referanse til Putin. Dermed var ikke låten egnet for Eurovision, som jo i bunn og grunn skal være en upolitisk konkurranse.

Tamara har selv skrevet låten sammen med Anri Jokhadze. Dette er også et kjent navn for Eurovision-fans, for Anri deltok nemlig for Georgia i 2012, med bidraget I’m a Joker, hvilket er en litt annen type låt enn den han står bak i år.

 

I fjor overrasket Georgia mange med å ta seg til finalen med en alternativ rockelåt. Hvordan vil de gjøre det med denne balladen i år?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 28 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s