Presentasjon: Makedonia

db2c5888_copy

JANA BURČESKA | DANCE ALONE
Skrevet av: Joacim Persson, Alex Omar, Bobi-Leon Milanov og Florence A.
Deltar i: 2. Semifinale

Facebook


Jana Burčeska ble kjent i Makedonia når hun deltok i deres versjon av Idol i 2011. Det samme året ble hun også UNICEF ambassadør. Etter sin suksess med Idol, har hun deltatt i den nasjonale utvelgelsen for Eurovision i Makedonia, Skopje Fest, flere ganger. Første gang hun deltok, i 2012, kjempet hun om en billett til Eurovision, mens da hun deltok i 2013 og 2015 ble ikke denne konkurransen benyttet til å velge deres Eurovision-representant.

Janas bidrag, Dance Alone, er skrevet og produsert av en gjeng fra Symphonics International, som også står bak Serbias bidrag i år. Eneste felles låtskriver disse to bidragene har er allikevel kun Joacim Persson. Denne gjengen har, som nevnt i Serbias presentasjon, stått bak flere Eurovision-bidrag og mange suksessfulle artister. For å gjøre listen over suksessfulle artister litt lenger slenger jeg denne gangen på Kylie MinogueRobyn og Miley Cyrus.

Tror du Jana vil klare å ta Makedonia til finalen i år?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s