Presentasjon: Kypros

hovig-demirjian

HOVIG | GRAVITY
Skrevet av: Thomas G:son
Deltar i: Første semifinale (Nr. 15)

Facebook | Twitter | Instagram


Den kypriotisk-fødte Hovig Demirjian har sine røtter i Armenia – og med sine mange musikalske impulser har han blitt valgt internt i kringkasteren CyBC til å representere øy-nasjonen Kypros i eurovisionen i år.

Hovig startet sin musikalske karriere med å opptre på ulike klubber i tenårene. Siden da har han tatt musikken mer og mer seriøst – og har blant annet studert jazz på universitetet i Nikosia.

Gjennombruddet kom da Hovig deltok i den greske utgaven av X Factor – hvor han tok en 5. plass. Siden den gang har han prøvd å representere Kypros i eurovisionen i både 2010 og 2015 – men dessverre måtte han se seg slått ut av den nasjonale finalen begge gangene.

Komponisten bak årets kypriotiske bidrag, Thomas G:son, er intet nytt fjes innenfor eurovisionen. Han skriver til stadighet opp til flere bidrag til ulike nasjonale finaler rundt om i Europa – og bare i fjor var han behjelpelig med både det kypriotiske og det georgiske bidraget i ESC. I tillegg hadde han en finger med i spillet i låta «Euphoria«, som Loreen vant for Sverige med i 2012.

Vil Kypros, med litt dra-hjelp fra svensk ekspertise, endelig få tatt seieren i eurovision song contest?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s