Eurovision 2017: Tinas topp 10!

Min topp 10 i år er litt vag. Det er for meg kun to låter som skiller seg virkelig ut i år, og ellers synes jeg mange deretter er bra, men ikke så mye mer. Uansett, her er altså mine ti favoritter for øyeblikket.

10. ARMENIA: Artsvik – Fly With Me

Fly With Me er et bidrag jeg umiddelbart falt for i år, selv om jeg egentlig ikke helt hva det er jeg liker så veldig godt. Det er vel noe av stemningen det får meg i, og jeg kan FØLE hvordan dette ville vært å oppleve live i Ukraina. Jeg tror rett og slett denne kunne gitt meg gåsehud. Og selv om båndene på kjolen hennes likner logoen til Melodifestivalen, så synes jeg at dette bidraget er unikt og ikke prøver å kopiere svenskenes suksess de siste årene (som så mange andre).

 

9. SVERIGE: Robin Bengtsson – I Can’t Go On

Apropos svenskenes suksess, så er også Sverige blant mine topp ti i år. De kjører på i samme stil som tidligere, med noe som føles som det mest profesjonelle du kan komme over i Eurovision. Sverige er blitt veiviserne i denne sammenheng, og stiller alltid med unike og gode show til samtlige bidrag i sin nasjonale utvelgelse.
Selv om I Can’t Go On ikke er av de beste låtene jeg har hørt fra landet, så er også denne fengende nok til å få Sverige inn på min toppliste i år. Kanskje spesielt fordi Robin her benytter seg av noen unike moves som jeg aldri klarer å la vær å gjøre selv når jeg hører denne låta (hvor teit det enn er). Låta setter seg, og det samme gjør disse bevegelsene.

 

8. MOLDOVA: Sunstroke Project – Hey Mamma

Jeg har stor forkjærlighet for Moldova i år fordi jeg i januar 2010 gikk rundt og nynnet på Sunstroke Project i ett sett. Men nei, det var ikke bidraget de deltok med i 2010 jeg nynnet på, men det andre bidraget de sendte inn til Moldovas online-konkurranse, de hadde nemlig to bidrag med der! Believe gikk ikke videre til live-sendingen i den nasjonale utvelgelsen i Moldova, men jeg fikk denne så på hjernen over så lang tid at jeg minnes så mye som skjedde denne perioden i livet mitt med denne låten som soundtrack. Link til denne låten legger jeg ved her.
Hey Mamma er fengende og cheesy så det holder, og fordi jeg har så mange minner med denne gjengen, så gjør det meg helt overlykkelig å få høre de tilbake i Eurovision. Derfor har de klart å klatre seg inn blant mine topp ti.

 

7. UKRAINA: O. Torvald – Time

Min umiddelbare reaksjon til denne låta var at det var et utrolig godt utgangspunkt, men med en litt for kjedelig melodi. Når jeg så fikk hørt den flere ganger begynte jeg å like den mer og mer, og nå liker jeg den såpass godt at den får en plass her. Jeg liker så godt at vi kan få høre forskjellige sjangre i Eurovision, og jeg skulle ønske vi fikk mer variasjon enn det jeg synes vi har fått i år. Time er for meg et friskt pust i samlingen av bidrag for 2017, og jeg skulle også ønske at jeg fikk oppleve dette live i mai. Jeg heier alltid vilt på underdogs, og vet at jeg ville skreket meg hes på disse her for å gi de alt jeg kan av support når jeg vet at de fleste fans vil være mye mer gira på andre bidrag i år.

 

6. AUSTRALIA: Isaiah – Don’t Come Easy

Jeg pleier ikke være noen stor fan av ballader, så det overrasket meg at jeg under første gjennomlytting av denne låta falt pladask. I tillegg er dette den eneste av alle balladene i år som jeg husket uten videre etter å kun ha hørt den én gang. Australia skuffer meg absolutt ikke i år heller, og jeg tror dette er en låt jeg kan komme til å høre på videre etter Eurovision er over (surprise, jeg hører så godt som aldri på Eurovision-bidrag til vanlig). Isaiah har en god stemme, og jeg tror dette kan blir ganske flott å se på Eurovision-scenen.

 

5. ASERBAJDSJAN: Dihaj – Skeleton

Aserbajdsjan fanget meg direkte med denne låta i år. Jeg tror også at dette er en låt som kan være veldig kul live, alt ut fra hva de velger å gjøre det til selvfølgelig. Låta vokser på meg for hver gang jeg hører den, hvilket overrasker meg litt fordi jeg synes den er såpass enkel og egentlig ganske lite spennende. Allikevel er denne soleklart inne på min toppliste i år.

 

4. NORGE: JOWST – Grab the Moment

Dette her er rett og slett ganske utrolig. Til å være så lite nasjonalt engasjert som jeg er, og til at jeg stort sett ikke liker bidragene vi sender, så er det ganske gøy for meg å endelig kunne ha med Norge i topplisten. De siste ti årene har jeg vel kun likt to bidrag vi har sendt, og endelig kan jeg nå stå bak Norge og være stolt!
Som jeg sa i vår video Eurovision på norsk synser – MGP 2017 (som du kan se her!), så var JOWST min forhåndsfavoritt i Norge i år. Allikevel var overraskelsen stor da de vant, jeg hadde ikke forventet at resten av folket hadde samme smak som meg denne gangen.
Låta fortsetter å vokse på meg, og forhåpentligvis synes flere der ute at dette skiller seg nok ut til at vi kan ta oss til finalen. Skulle så veldig gjerne vært der i salen i Ukraina (rett foran scenekanten som vanlig) og heiet neste måned!

 

Så til mine topp 3 –

 

3. MAKEDONIA: Jana Burčeska – Dance Alone

Dette elsker jeg. Rett og slett. Dance Alone har blitt det bidraget som har klatret seg lengre og lengre oppover på listen min i år. Jeg går rundt og synger på denne altfor ofte om dagen, og bare gleder meg til å få se hvordan det blir på scenen i Kiev. I likhet med det australske bidraget er dette en låt jeg faktisk tror jeg vil fortsette å lytte til etter Eurovision er ferdig. Håper bare at Makedonia kan ta seg til finale i år. Jeg mener helt klart at de fortjener det!

 

2. PORTUGAL: Salvador Sobral – Amar pelos dois

Herregud. Kjære Portugal, hva har skjedd? Hva er det dere har gjort? Fra flopp til flopp til flopp og nå, ut av det blå, til noe av det nydeligste jeg noensinne har hørt! Dere er klar over at dere kan vinne Eurovision med dette her? Salvador har fanget meg fullstendig. Han rører meg så mye, og jeg ble målløs når jeg først hørte (og så) dette bidraget. For en fyr. For en fremføring. Noe så unikt og vakkert. Jeg sliter litt med å finne ord, selv nå, ganske lenge etter jeg først opplevde denne fremføringen. Nok en gang går tankene mine til at jeg så gjerne skulle fått overvære Eurovision igjen i år, rett og slett fordi jeg vil gi kjærlighet og støtte til dette mennesket som bare gir meg en så flott opplevelse. Forresten, det rører meg så mye at da jeg så klippet av Salvador som satt på scenen og gråt fordi publikum sang med mens han fremførte denne låten, ja da knakk jeg i sammen også. Hjertet mitt holder med deg Salvador!

 

1: ITALIA: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma

2017 – året Tina sjokkerer seg selv gang på gang. Dette er storfavoritten til å vinne hele pakka, og utrolig nok så er det min favoritt også. Jeg er jo ALDRI enig med bookmakerne (og de fleste Eurovision-fans). Men dette bidraget er helt genialt i min mening. Midt i dagens samfunn, som preges av uro i mange land, så kommer dette humørfylte bidraget inn. Jeg føler at en seier for Italia i år ville vise at vi smiler, ler og har det gøy tross all tragedie som finnes i denne verdenen vi lever i. En siste gang vil jeg igjen påpeke at jeg gjerne skulle overvært det hele live i Kiev. Jeg ser for meg at jeg står der foran scenen, midt blant alle andre elskede Eurovision-fans, og at vi alle roper allez! og danser denne fengende dansen (Sverige og Italia har klart nettopp det i år). Takk Francesco, for at du får opp humøret mitt, fordi for meg så er helt klart glede og humør noe av det viktigste Eurovision dreier seg om.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s