Presentasjon: Ungarn

A-Dal-döntőjének-eleje-és-vége.-2017.02.18-Fotó-Csudai-Sándor-38-1280x854

JOCI PÁPAI | ORIGO

Skrevet av: József Pápai.
Deltar i: Andre semifinale (Nr. 8).

Facebook |Instagram


Det var til manges overraskelse at underdogen Joci Pápai skulle stikke av med seieren under årets ungarske utvelgelse, A Dal. Særlig overraskende ble det også at Ungarn igjen velger å satse på en låt på ungarsk.

Jocis musikk bærer et tydelig preg av hans sigøyner bakgrunn. Han kom fra fattige kår og gjennom deltakelse i ulike talentprogrammer fikk han omsider sitt gjennombrudd i 2005. Han har siden da har han beveget seg i ulike retninger innenfor musikk, men har til slutt falt på blandingen av sigøynertoner og moderne pop. I tillegg til å ha gjort det bra innenfor musikk er også Pápai også et idrettstalent, som har drevet profesjonelt med blant annet basketball.

Ungarn har til nå aldri vunnet eurovision song contest, og har en fjerdeplass fra 1994 som beste resultat. Kan litt sigøynermagi endelig gi Ungarn sin første topp tre plassering?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s