Presentasjon: San Marino

monetta-wilson-2VALENTINA MONETTA & JIMMIE WILSON | SPIRIT OF THE NIGHT

Skrevet av: Jutta Staudenmayer, Steven Barnacle & Ralph Siegel.
Deltar i: Andre semifinale (Nr. 11).

Valentina: Facebook | Instagram
Jimmie: Facebook | Instagram


2017 er som tidligere år ikke fremmed for returnerende artister. I den forbindelse er Valentina Monetta fra San Marino absolutt spesiell. Hun har representert landet sitt hele tre ganger tidligere (2012-2014) – og er derfor en av fire i eurovision-historien som har blitt sendt til eurovisionen på vegne av sitt land tre ganger på rad. Dette blir altså hennes fjerde forsøk.

San Marino slet i mange år med å komme seg til finalen – og Monetta tok utfordringen på strak arm. Siden deres debut i 2008 hadde de aldri nådd finalen. Gleden var derfor stor når Valentina i 2014 ga landet sin aller første finaleplassering med låta «Crisalide (Vola)».

I år har Valentina fått litt ekstra drahjelp fra amerikaneren Jimmie Wilson, som for tiden bor i Tyskland. Han har fått flere anerkjente roller i ulike musikaler i USA, deriblant rollen som Barrack Obama i stykket «Hope». Han har også prøvd seg i den polske versjonen av programmet Must Be Music i 2012, hvor han dessverre ble slått ut allerede i semifinalene.

Låtskriver Ralph Siegel er heller ingen fremmed for eurovisionen – og årets bidrag er hans tjuefemte(!) i konkurransen. En av låtene han har skrevet har også vunnet hele konkurransen, nemlig Tysklands første vinnerlåt; Ein Bißchen Frieden med sjarmørinnen Nicole fra 1982.

Er Wilson lykkeamuletten Valentina har trengt for å nå eurovision-toppen?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s