Sverige sender Benjamin Ingrosso!

benjamin-jpg
En veldig lykkelig Benjamin Ingrosso som innser at han har stukket av med seieren i årets Melodifestivalen. Foto: Stina Stjernkvist – SVT.

Det svenske folket valgte også sin artist i kveld. Og etter 12 artister hadde fremført sine bidrag var det klart at det var Benjamin Ingrosso som skulle representere våre naboer i år. Både den internasjonale juryen og det svenske folket stemte han opp som nummer én! Slik så hele kveldens resultat ut:

 1. Benjamin IngrossoDance You Off
 2. Felix SandmanEvery Single Day
 3. John LundvikMy Turn
 4. Samir & ViktorShuffla
 5. MarietteFor You
 6. LIAMOOLast Breath
 7. MargaretIn My Cabana
 8. Martin AlmgrenA Bitter Lullaby
 9. RenaidaAll the Feels
 10. RolandzFuldans
 11. Jessica Andersson Party Voice
 12. MendezEveryday

Som vanlig leverte Melodifestivalen en forrykende finale, men det gikk ikke helt knirkefritt i år. En av årets deltakere, Renaida, fikk nemlig problemer med in-ear når hun skulle fremføre sitt bidrag, og i starten av det andre verset forsøkte hun å si ut at hun ikke hørte noenting, men klarte allikevel å fortsette og fullførte resten av låten. Hun klarte seg veldig bra tross dette, men det skal jo være rettferdig, og hun fikk derfor fremføre låten sin en gang til etter resten av deltakerne hadde fremført. Hun endte til slutt på en 9. plass. Hvor mye dette er påvirket av hendelsen er ikke godt og vite, spesielt ikke når svenskene også har en egen app hvor man kan «hjertestemme» gratis under hver opptreden.

Hva synes du om årets svenske bidrag? Kan svenskene klare å komme høyt opp i Eurovision nok en gang?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 28 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s