Presentasjon: Hellas

 

Yianna Terzi oniro mou Yianna Terzi –  Oniro mou

Skrevet av: Yianna Terzi, Aris Kalimeris, Michalis Papathanasiou & Dimitris Stamatiou

Deltar i: Første semifinale (Nummer 14)

 

37- årige Yianna Terzi skal i år representere Hellas i Lisboa med låten «Oniro mou» («Drømmen min»). Ifølge artisten kan sangteksten tolkes på flere måter, for eksempel som en kjærlighetserklæring, eller som en dialog mellom Hellas og det greske folket.

Yiannas musikkarriere begynte i 2005, og hun har gitt ut to album. En av hennes mest kjente låter går under navnet «Pou kai pou» («Nå og da»). Denne ble først lyttet til av hennes egen far, som er en kjent sanger i Hellas. Yianna flyttet senere til USA, der hun fikk muligheten til å samarbeide med flere kjente navn, som for eksempel AKON og Dr Luke. Hun slapp sin første engelskspråklige singel, «Love is Your name», i 2012.

Tilbake i Hellas ble «Oneiro mou» valgt ut til å delta i den greske finalen, der hele 4 av 5 bidrag ble diskvalifisert, 2 av økonomiske grunner. De andre 2 oppfylte ikke ERTs krav om et gresk lydbilde. Yianna Terzi ble dermed Hellas’ Eurovision- representant! 

 I tillegg til Yianna selv er «Oneiro mou» skrevet av blant annet Aris Kalimeris, som i 2009 var én av låtskriverne for Moldovas bidrag.  Michalis Papathanasiou og Dimitris Stamatiou har tidligere jobbet med svensk- greske Helena Paparizou, som skaffet Hellas sin eneste Eurovision- seier så langt i 2005.

Kan Yianna Terzi klare å klatre helt til topps, 13 år senere?

 

 

 

 

Forfatter: Victoria Pederssen

23- årig ESC- fan og språkentusiast.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s