Presentasjon: Hviterussland

ALEKSEEV

ALEKSEEV – Forever
Skrevet av: Yevgeny Matyshenko og Kirill Pavlov.
Deltar i: Første semifinale (nr. 10).

Nikita Vladimirovich Alekseev, eller ALEKSEEV som han nå er kjent som, er en 24 år gammel sanger fra Kiev i Ukraina. Han kom brått inn i rampelyset da han i 2014 ble en av semifinalistene på The Voice Ukraine. I etterkant av deltakelsen ble hans neste singel «Pyanoye Solntse» en nummer én hit i landet. I etterkant av dette mottok han en stor andel priser, deriblant «Årets gjennombrudd» i både Russland og Ukraina.

ALEKSEEV ble først et kjent navn i eurovisionen når han var blant de offentliggjorte deltakerne i den ukrainske utvelgelsen Vidbir 2018. Han valgte overraskende nok å trekke sitt bidrag ut av konkurransen og sendte det til den hviterussiske utvelgelsen Eurofest 2018 i stedet. I etterkant av offentliggjøringen av låtene til Eurofest ble han møtt med mye kritikk rundt bidraget hans «Forever». Denne ble anklaget for å være en oversatt kopi av en av hans tidligere låter «Navsegda«. 11 deltakere truet derfor med å trekke seg fra konkurransen i protest mot hans deltakelse. Kun en gjorde alvor av ut av det, men ALEKSEEV fikk likevel delta og vant. Han har i etterkant av kritikken gjort endringer på låten, slik at den møter kravene som stilles i eurovision song contest. Vi håper derfor at alt nå ligger til rette for at dette nå skal gå ALEKSEEVs vei!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s