Presentasjon: Italia

meta-and-moro

ERMAL META & FABRIZIO MORO – NON MI AVETE FATTO NIENTE

Skrevet av: Ermal Meta, Fabrizio Moro og Andrea Febo.
Deltar i: Finalen.

Karene som representerer Italia i år vant den særs populære sangkonkurransen Sanremo Music Festival. Duoen består av Ermal og Fabrizio, som begge har mye erfaringen innenfor musikk!

Ermal er 37 år gammel og er en italiensk sanger og låtskriver som opprinnelig er fra Albania. Han har tidligere vært medlem i grupper som Ameba4 og La Fame di Camilla. Begge disse har deltatt i Sanremos nykommer-konkurranse tidligere. For få år siden begynte han med musikk på egen hånd og har de to siste årene sluppet to album under eget navn. Han deltok i den italienske eurovision-utvelgelsen også i fjor, hvor han tok en imponerende andreplass bak fjorårets esc-storfavoritt Francesco Gabbani.

Fabrizio er 43 år og i tillegg til å være låtskriver og sanger jobber han også i italiensk TV. Han slapp sitt debutalbum i 2000, men hans gjennombrudd kom først 7 år senere, når han vant Sanremos nykommer-konkurranse med låten «Pensa». Låten ble en nummer én hit i landet og albumet med samme navn ble meget anerkjent i den italienske musikkindustrien. I senere tid har han først og fremst vært å se som programleder for serien Sbarre på Rai 2. Ved siden av TV-jobben har han også skrevet musikk for blant annet gruppen Stadio og artisten Noemi.

Med mye verdifull erfaring fra musikkkonkurranser tidligere, så er vi ikke spesielt bekymret for at Italia drar skuffet hjem fra eurovision i år!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s