Presentasjon: Kypros

eleni

ELENI FOUREIRA – FUEGO
Skrevet av: Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson og Didrick.
Deltar i: Første semifinale (nr. 19).

Eleni, eller Entala Fureraj som hun egentlig heter, er en 31 år gammel gresk sanger, skuespiller, danser og designer. Hun begynte med musikk som en del av den greske jentegruppa Mystique, før hun gikk solo i 2009.

I 2010 slapp hun det første albumet under sitt eget navn, som gikk platinum i Hellas samme år. Siden da har hun sluppet 3 andre album, som alle har gjort det svært lovende. Hun er heller ikke fremmed for eurovision, ettersom hun deltok i den greske finalen i 2010, hvor hun tok en andreplass. Ellers har hun også vært å se som dommer i So You Think You Can Dance i 2017.

Alle årets låtskrivere er fra Sverige, og noen kjente navn de har skrevet musikk for tidligere er blant annet Jennifer Lopez, Enrique Iglesias og Madcon. Alex Papaconstantinou har også vært lårskriver i 3 tidligere eurovision-bidrag, som «Always» for Aserbajdsjan i 2009, «Yassou Maria» for Hellas i 2007 og «La La Love» for Kypros i 2012. Alle disse fikk solide plasseringer i finalene de deltok i, så det er et drømmeteam som står for det kypriotiske bidraget i år!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s