I kveld: Albania velger sitt ESC-bidrag!

Så tenner vi fire lys i kveld – for eurovision, håp, glede og fred! Denne søndagen er ikke bare 4. søndag i advent, men også dagen vi får det aller første bidraget til eurovision song contest 2020! Albania er som vanlig den som står for startskuddet av denne sesongens nasjonale finaler – og etter to semifinaler er 10 finalister klare for å få billetten til Rotterdam. Hele finalen kan du se nederst i dette innlegget!

giphy (1)

Dette er kveldens deltakere:

 1. Valon Shehu – Kutia e Pandorës (Pandoras eske)
 2. Sara Bajraktari – Ajër (Luft)
 3. Robert Berisha – Ajo nuk është unë (Hun er ikke meg)
 4. Tiri Gjoci – Me gotën bosh (Med tomt glass)
 5. Bojken Lako – Malaseen (La det bli sett)
 6. Arilena Ara – Shaj (Rop)
 7. Gena – Shqiponja e lirë (Fri ørn)
 8. Kamela Islamaj – Më ngjyros (Fargelegg meg)
 9. Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua (Hvor kan jeg finne noen å elske)
 10. Elvana Gjata – Me tana (Hos oss)
 11. Olta Boka – Botë për dy (Verden for to)
 12. Era Rusi – Eja merre (Kom igjen)

Finalen starter (etter planen) 21:00 og sendes direkte fra Kongress-palasset (Pallati i Kongreseve) i Tirana og ledes av Alketa Vejsiu. Årets jury er Dimitris Kontopoulos, Christer Björkman og Felix Bergsson. Det stopper ikke med kjente navn der. Pauseunderholdningen er ingen ringere enn selveste Eleni Foureira, som tok en 2. plass under ESC-finalen i 2018 med låten «Fuego»!

tumblr_p8n1t66opS1qe2kfzo3_r1_500

Det er verdt å nevne at allerede i semifinalene har vært litt rot med både starttiden på showene og rekkefølgen på deltakerne. Man kan derfor trenge litt godvilje når man ser den albanske finalen i kveld. Vi krysser fingrene for at det blir en magisk kveld – å la Festivali i Këngës 58 begynne!!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s