Albania velger Arilena Ara!

arilena.jpg

2020 sesongens første nasjonale finale er omme, Albania har valgt Arilena Ara og låta Shaj som sitt bidrag! Etter en forrykende finale, som jeg vil påstå er en av de beste jeg har sett fra landet, med mange sterke stemmer og kjente navn stakk Arilena av med seieren rett foran forhåndsfavoritt blant fansen, Elvana Gjata. Her er topp tre som ble presentert av selveste Christer Björkman:

  1.  Arilena Ara Shaj (Rop)
  2.  Elvana Gjata Me tana (Hos oss)
  3.  Sara Bajraktari Ajër (Luft)

Noe annet å bemerke seg etter kvelden var fremføringen til gjesteartist Eleni Foureira (Kypros 2018), som blåste alle av banen. De valgte å putte henne inn midt blant kveldens deltakende bidrag, hvilket kanskje la en liten demper på de artistene og låtene vi SKULLE fokusere mest på. Eleni gjorde en medley med både egne låter og coverlåter, fra eurovision-verdenen og utenfor. Et lite høydepunkt er det selvfølgelig alltid i en slik sammenheng å få høre Dancing Lasha Tumbai, som nærmest er en slags theme-låt for mange Eurovision-fans. Se video under!

Et annet navn som dukket opp på listen over gjesteartister var Giusy Ferreri som denne lille skribenten syns er veldig gøy siden hun i 2015 sto for en av de låtene jeg hørte mest på det året sammen med Baby K og låta Roma-Bangkok. Gøy å se henne fremføre nettopp den på scenen i Festivali i Këngës!

Men nå er det altså opp til Arilena å forsvare Albania i Rotterdam til våren, og kanskje kan de klare å nå høyere opp enn de har gjort de siste årene? De vil vel neppe slå Suus i 2012, men kan de klare en topp 10?

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s