De sjokkerende ryktene: Bulgaria trekker seg fra Eurovision Song Contest

0000375921-article2
Bulgaria’s representant i 2018, Equinox. Bilde: eurovision.tv

Mange fans har i disse dager forundret seg mer og mer over nyhetene det virker som om den bulgarske delegasjonen legger opp til; nettopp det at de skal trekke seg fra neste års Eurovision Song Contest. Dette er sjokkerende av flere grunner. Bulgaria har de siste årene virkelig markert seg i konkurransen, og vært i toppen på resultatlistene gang på gang. Det er blitt slik at det snakkes om hvilket av de nærmeste årene det kan bli at Bulgaria faktisk stikker av med seieren, for de har vist seg å gå all in og vært nær å vinne ved flere anledninger. Det kan virkelig sies at Bulgaria er de siste årenes «up and coming» land i Eurovision. I tillegg har landet i utgangspunktet allerede takket ja til ESC 2019, og har stått på listen over deltakende land i lengre tid. De har imidlertid fremdeles mulighet til å trekke seg igjen, hvilket det nå ser ut til at de muligens vil gjøre etter de siste dagenes Twitter-statuser fra blant annet den offisielle kontoen til Eurovision Bulgaria. De har takket tidligere artister som har deltatt og «takker for seg».
Det var allikevel ikke før i dag, når et medlem av gruppen EquinoxJJ, som representerte Bulgaria i år, tvitret at han syntes det var leit å høre at Bulgaria har valgt å ikke delta i 2019.

Ryktene sier mye rart, blant annet at de trekker seg grunnet økonomiske grunner, at de skal finne et nytt prosjekt for å velge artist uten å trekke seg eller at de skal bytte ut hele produksjonsteamet uten å trekke seg. Hva som skjer er vanskelig å si, men det er flere overskrifter i Eurovision samfunnet som sier at Bulgaria nå er ute av hele sulamitten.

Hva tenker vi om dette? Er dette noe som bare har ballet på seg etter misforståelser? Hva skjer egentlig?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 28 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s