Roxen representerer Romania

Romania har valgt sin artist! Tidligere har Romania arrangert Selecția Națională, nasjonale finaler med folkestemmer, for å finne sin artist og låt til Eurovision. I år har Romania valgt artist internt. Roxen, 20 år, ble valgt ut som Romanias artist til årets Eurovision Song Contest, etter at hun deltok i en låtskrivercamp arrangert av Romanias kringkasting TVR og plateselskapet Global Records. Roxen ble plukket ut av en jury, og var en av tre mulige artister som kunne få mulighet til å representere Romania.

Roxen er en ny og populær artist i Romania; hun er den tredje mest spilte artisten på radio og har to hit på radio hit listene.

Roxen vil delta som eneste artist i årets romanske finale, men med 5 låter som seerne kan stemme på. Det vil også være en egen jury som vil bedømme låtene. Låten med flest stemmer blir den låten Roxen tar med seg til Eurovision scenen i Rotterdam. Stemmene fra folket og juryen vil telle 50/50. Blir det uavgjort mellom noen låter er det folkets stemmer som avgjør hvilken sang som vinner.

Låtene vil bli til via en ny låtskrivercamp. Romania har invitert de ypperste romanske låtskriverne til denne campen, og de 5 beste låtene vil bli plukket ut av en ekspert jury, og bli fremført av Roxen i Romanias nasjonale finale 1. mars.

Romania deltar i første semi finale i Eurovision, og blir dermed en av Norges konkurrenter. Tror du Roxen har det som trengs for å hevde seg i konkurransen?

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s