I kveld: Finale i Slovenia og Ukraina!

NF-sesongen er fremdeles i full gang – for det er faktisk kun 3 uker til alle bidragene skal være klare! 2 land velger sitt bidrag i kveld, disse er Slovenia og Ukraina. Sverige fortsetter med sine delfinaler – mens Portugal starter opp med sin første semifinale i kveld. Om du trenger mer info rundt hver show, så scroller du bare lenger ned i dette innlegget!

Slovenia-EMA-2020-Finalists-800x600

I Slovenia har de lenge hatt finalistene klare til finalen i EMA. 12 bidrag er klare for å bli Slovenias nye eurovision-bidrag i kveld. 10 direktekvalifiserte og 2 som tok seg til finalen gjennom showet EMA Freš.

Dette er de 12 du får se i kveld:
01. Simon Vadnjal – Niši Sam (Du er ikke alene)
02. Saška – Še Kar Lovim Tvoj Nasmeh (Jeg jakter fremdeles på ditt smil)
03. Gaja Prestor – Verjamem Vase (Jeg tror på meg selv)
04. Ana Soklič – Voda (Vann)
05. INMATE – The Salt (Saltet)
06. Manca Berlec – Večnost (Evigheten)
07. Tinkara Kovač – Forever (For alltid)
08. Božidar Wolfand Wolf – Maybe Someday (Kanskje en dag)
09. Parvani Violet – Cupid (Amor)
10. Klara Jazvec – Stop The World (Stopp verden)
11. Imset – Femme Fatale (Fatal kvinne)
12. Lina Kuduzović – Man Like U (Mann som deg)

-mzsbP

For den observante så ser man et kjent navn i denne deltakerlista. Tinkara Kovač har nemlig representert Slovenia ved en tidligere anledning. Dette var i 2014 med låten «Round and Round».

Zala Kralj & Gašper Šantl (Slovenia 2019)

2 stykker går videre til en superfinale senere i kveld. Den som vinner denne superfinalen får også billetten til Rotterdam i mai. Finalen starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses her: 4d.rtvslo.si/zivo/tvs1


ukraine-vibdir

Etter 2 semifinaler har Ukraina endelig finalelista full! 6 bidrag skal i kveld konkurrere om å representere hjemlandet under esc-finalen i Rotterdam. Ukraina deltok faktisk ikke i ESC i fjor. Dette var pga. at vinneren Maruv nektet å avlyse sine konserter i Russland. I år har de tatt grep og passet på at alle deltakerne ikke har noen russiske planer fremover.

De 6 som deltar i kveld er:
01. Krut – 99
02. Jerry Heil – Vegan (Veganer)
03. 
Go_A – Solovey
04. David Axelrod – Horizon (Horisont)
05. Khayat – Call For Love (Rop om kjærlighet)
06. Tvorchi – Bonfire (Bål)

DefiantSilentBeetle-size_restricted

Både folket og juryen er med på å bestemme kveldens vinner. Juryen består av Andriy Danylko (også kjent som Verka Serduchka, som deltok i esc i 2007), Tina Karol (som deltok i esc i 2006) og produsent Vitaliy Drozdov. Showet blir ledet av Serhiy Prytula.

tumblr_inline_p8mqge38W81rmnem0_500

Finalen i Vidbir 2020 starter klokken 18:00 norsk tid og kan ses her: youtube.com/channel/UCrb7XNZEwPheovXjgbkH5vg


2020ny_gr (1)

I Sverige er det klart for siste delfinale i Melodifestivalen i kveld. Her skal 7 bidrag konkurrere om 4 viktige plasser videre. 2 plasser i finalen 7. mars og 2 i andresjanse-showet neste lørdag. Låtene blir hvert år holdt hemmelig at kringkasteren SVT. Det er derfor første gang disse låtene fremføres i sin helhet.

Dette er kveldens deltakere:
01. Frida Öhrn – We Are One (Vi er ett)
02. William Stridh – Molnljus (Skylys)
03. Nanne Grönvall – Carpool Karaoke (Samkjørings karaoke)
04. Victor Crone – Troubled Waters (Trøblete vann)
05. Ellen Benediktson & Simon Peyron – Surface (Overflate)
06. Jakob Karlberg – Om Du Tror Att Jag Saknar Dig (Om du tror at jeg savner deg)
07. Hanna Ferm – Brave (Modig)

86732010_1080676935600598_1195688671521538048_n

2 av kveldens deltakere har vært med i eurovision song contest tidligere. Victor Crone deltok for Estland i fjor, og Nanne deltok for Sverige som en del av gruppa One More Time i 1996.

king_of_sweden_12

Delfinalen sendes direkte fra Malmö Arena og ledes av David Sundin, Linnea Henriksson og en av fjorårets melfest-deltakere Lina Hedlund. Alt starter klokken 20:00 og kan ses her: svtplay.se/video/25118522/melodifestivalen-2020/melodifestivalen-2020-deltavling-4-22-feb-19-55


hero

Portugal skal i kveld holde sin første semifinale i showet Festival da Canção. Dette er 3. året på rad at det ikke er en regel om at artisten MÅ synge på portugisisk. Likevel ser man at flertallet faktisk holder seg til morsmålet! 8 bidrag konkurrerer om noen få finaleplasser i kveld.

Dette er deltakerne:
01. MEERA – Copo De Gin (Glass gin)
02. Filipe Sambado – Gerbera Amarela Do Sul (Gul gerbera i sør)
03. Ian Mucznik – O Dia De Amanhã (Dagen i morgen)
04. Bárbara Tinoco –
Passe-Partout (Universalnøkkel)
05. Blasted Mechanism – Rebellion (Opprør)
06. Elisa – Medo De Sentir (Frykt for å føle)
07. JJaZZ – Agora (Nå)
08. Throes + The Shine – Movimento (Bevegelse)

87049665_220463702331368_1017534239832276992_n

Semifinalen sendes fra RTP sitt studio i Lisboa og Jorge Gabriel og Tânia Ribas de Oliveira er kveldens programledere. Resultatet blir avgjort av en kombinasjon av folkets stemmer og stemmene til en jury (50/50). Showet starter 23:00 norsk tid og kan ses her: rtp.pt/play/direto/rtp1

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s