Dansk MGP: publikum ingen adgang til finalen på grunn av Coronaviruset!

Den danske nyhetssiden dr.dk melder i dag om om den danske finalen i Melodi Grand Prix i morgen vil foregå uten publikum på grunn av fare for Corona smitte.

Den danske statsministeren Mette Fredriksen har gått ut med melding om at alle arrangement med minst 1000 publikummere bør avlyses. Dermed får 10 000 spente og håpefulle Dansk-MGP fans nå den store skuffelsen, de får ingen adgang under årets finale. Talsmann Gustav Lützhøft avviser til dk.dr også muligheten for å ha et publikum under 1000 mennesker. Han sier det er veldig synd og beklagelig å måtte skuffe publikum med å ta en slik avgjørelse, men deres førsteprioritet er å følge myndighetenes anbefalinger.

For de som har bestilt billetter vil det være mulig å få refundert billetten. DR kontakter de som har bestilt billetter.

Spørsmålet nå blir om det er flere land som henger seg på avgjørelsen med å stenge dørene for publikum. I helga arrangeres de siste nasjonale finalene, i tillegg til i Danmark arrangeres det finaler i Sverige, Finland og Portugal. Vil disse finalene også bli uten publikum? Hva med promoteringskonsertene som arrangeres i flere europeiske byer frem mot Eurovision? Etter planen skal både Amsterdam, London og Madrid arrangere promoteringskonserter der flere av årets artister kommer for å fremføre sine låter. Ulrikke skal etter planen delta på flere av disse arrangementene, og også KEiiNO skal delta på arrangementet i London – «London Eurovision Party».

Det største spørsmålet er om også Eurovision Song Contest blir rammet av faren for Coronasmitten. Blir Eurovision avlyst? Utsatt til et senere tidspunkt? Blir semi-finaler og finale uten publikum slik som i Danmark? NRK.no skriver i dag at den nederlandske kringkastingen vil følge med utviklingen og anbefalinger fra myndighetene. EBU har uttalt til NRK at de også følger situasjonen, men at det er for tidlig å trekke noen beslutninger nå.

Hva tror du om corona situasjonen? Tror du Eurovision Song Contest vil få store endringer i år på grunn av coronaviruset?

Det er mange som engster seg for coronavirus og er redde, og avslutningsvis vil vi minne om at coronaviruset i utgangspunket ikke er farlig for et normalt friskt menneske, de fleste som blir smitta merker kun en mild type influensa. Grunnen til at mediene hauser opp om temaet er fordi det ikke ennå finnes en vaksine mot viruset, og at det jobbes med å få stoppa viruset. Vær nøye med hoste- og håndhygiene, ta vare på deg selv og snakk med noen hvis du kjenner deg engstelig ❤️

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s