I kveld: 2 delfinaler og 1 nytt Eurovision-bidrag!

Vi har allerede kommet til siste helga i februar – som betyr at i løpet av få uker har vi alle årets Eurovision-bidrag. Forrige helg ble vi 3 bidrag rikere. Deriblant ble det bestemt her hjemme at vi sender TIX til finalen i Rotterdam i mai. I kveld får vi endelig høre det slovenske bidraget. I tillegg skal både Sverige og Portugal holde sine siste semifinaler.

Allerede i mai i fjor offentliggjorde Slovenia at de, som mange andre land i år, sender artisten som de hadde tenkt å sende i 2020. Det var Ana Soklič. Hvilken låt hun skal representere landet med blir presentert i dag!

Sverige holder den siste semifinalen i melodifestivalen i kveld. 2 av de 7 låtene vi får høre i kveld skal rett til finalen 13. mars. 2 låter skal til andresjanse-showet neste lørdag. Blant kveldens deltakere finner vi gruppa som vant melodifestivalen i fjor, nemlig The Mamas. De var også å se på scenen sammen med John Landvik i 2019. Vi finner også Eric Saade, som representerte Sverige i Eurovision i 2011 og tok en respektabel 3. plass. Det er derfor stor spenning knyttet til låtene som er med i dag.

Dette er kveldens bidrag:
01. Tess Merkel – Good Life
02. Lovad – Allting Är Precis Likadant 
03. Efraim Leo – Best Of Me
04. The Mamas – In The Middle 
05. Sannex – All Inclusive 
06. Clara Klingenström – Behöver Inte Dig Idag
07. Eric Saade – Every Minute 

Showet starter 20:00 norsk tid og ledes av Per Andersson og Pernilla Wahlgren. Det sendes direkte fra Annexet i Stockholm og kan ses her: svtplay.se/melodifestivalen-2021

Forrige lørdag fikk vi høre den første halvparten av låtene som konkurrerer om å få representerte Portugal i Eurovision. 5 av de gikk videre til neste ukes finale. Det er derfor 5 plasser igjen til kveldens 10 bidrag. 

Disse får vi høre i kveld:
01. Da Chick – I Got Music
02. Taniá – Jasmim
03. Ariana – Mundo Melhor 
04. EU.CLIDES – VOLTE-FACE 
05. Jonna Alegre – Jonna Do Mar 
06. Pedro Gonçalves – Não Vou Ficar 
07. Ana Tereza – Com Um Abraço
08. Caroline Deslandes – Por Um Triz 
09. Graciela – A Vida Sem Acontecer 
10. NEEV – Dancing In The Stars 

Semifinalen i Festival da Canção starter klokken 20:00 norsk tid og ledes av Tânia Ribas de Oliveira og José Carlos Malato. Den kan ses her: rtp.pt/rtp1

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s