Squaden reagerer: MGP 2022 – 1. Delfinale

Så var vi i gang igjen. Endelig er MGP-sesongen i gang, og vi er klare til å lytte oss igjennom de første låtene som skal delta i delfinalen 15. januar, i tillegg til finalisten som skal fremføre låta si. Som alltid så gir vi vår tilbakemelding med kjærlighet. Vi heier på alle!

Mira Craig We Still Here


Tina
Gøy at Mira Craig er tilbake. Og for min del ble dette en pangstart på MGP-sesongen, for denne låta syns jeg rett og slett høres ut som om den er laget for MGP og ESC, og føles som en gave til den klassiske fansen. Den har alle elementer som gjør at den glir rett inn i konseptet. Vil den skille seg ut? Tja. Allikevel er refrenget helt klart fengende nok til at den setter seg sånn passe hos folk. Jeg tror også at et kult live-show vi ha mye å si her.

Tone Maria
Kult å se Mira Craig tilbake i MGP! Mira gir oss en type låt vi sjeldent hører i MGP, og jeg syns det er et pluss at hun tilføyer noe nytt og annerledes inn i konkurransen. Jeg er også veldig fascinert av hennes særegne stemme. Hun har noen lyse toner i låten som jeg ikke er så stor fan av, jeg syns Mira synger best når hun holder seg til de mørke, dype tonene sine. Jeg syns kanskje dette er en litt monoton låt som bare surrer og går, men samtidig har refrenget på låten festet seg bedre på hjernen enn de andre låtene fra denne første delfinalen. Dette er også det bidraget jeg er mest spent på å se sceneshowet til på lørdag!

Victoria
Jeg tror denne muligens kan vokse litt på meg, spesielt med et kult sceneshow, men jeg kommer ikke helt over hvor merkelig jeg synes denne låten er. Den blir litt i overkant spesiell for min del, og den føles litt repeterende i lengden. Som den språknerden jeg er synes jeg også tittelen var litt merkelig. «We still here»? Burde det ikke ha vært «We’re still here»?

Frode Vassel Black Flowers


Tina
En sterk låt, men som jeg kanskje sliter litt med å se for meg live enda? Det blir spennende å se på lørdag. Med en god vokal vil denne imponere tror jeg, og samme som med We Still Here har man et fengende refreng. Jeg trengte flere gjennomlyttinger på denne til å få den helt under huden, men i tillegg gjorde det til at jeg synes dette er den sterkeste låta helhetlig i denne delfinalen.


Tone Maria

Rett på sak, dette er min favoritt i denne delfinalen! Frode synger utrolig flott og kraftfullt, og jeg gleder meg til å se hvordan opptredenen hans blir, jeg tviler ikke på at han kommer til å stå fjellstøtt og synge for full hals. Jeg har sett flere syns låten hans blir litt for lik Uprising låta til Muse, men det gjør meg ikke noe. Det er riktignok derfor kanskje ikke en låt som bør vinne MGP, men en plass i finalen syns jeg den absolutt fortjener. Jeg syns låten er skikkelig kul og full av herlig, energisk trøkk!

Victoria
Litt generisk, men generelt helt grei og ganske fengende. Jeg tror denne kan bli kul live og vokse enda mer, spesielt med en solid vokal.

TrollfesTDance Like a Flamingo


Tina
For en konfliktfylt låt for min del. I utgangspunktet er dette en gave for meg. Metal-sjangeren er mitt hjem som jeg også elsker så høyt. Denne låta oppfyller mine Eurovision-ønsker mellom tidspunktene 00:20 og 01:00, men så kommer refrenget som lyder mer punk-allsang i mine ører. Jeg kan absolutt like det, men dessverre er det bare sånn for min del at i denne låta så klarer jeg ikke foreløpig å like refrenget. En smakssak som jeg håper kan forandre seg etter flere lyttinger, for dette er hva jeg ønsker og trenger i norsk MGP. Jeg heier på TrollfesT i denne delfinalen.


Tone Maria
Her må jeg bare innrømme at jeg har meget lite å tilføre. Metall er ikke min sjanger i det hele tatt. Det er virkelig ikke musikk for mine ører, og jeg har ingen interesse av å høre på låten en eneste gang ekstra. Beklager så mye til alle som digger dette, jeg er glad på deres vegne at MGP har fått litt metall i år.

Victoria
Dette er rett og slett ikke min smak. Metal-låter er vanligvis altfor bråkete og rotete for min del, men i denne låten er refrenget vesentlig roligere enn versene, noe jeg setter pris på. Det blir likevel altfor mye totalt sett etter min mening.

Eline NoeliaEcstasy


Tina
Ja, dette liker jeg. Denne delfinalens absolutt mest interessante låt syns jeg. Alle elementer som gjør denne låta unik er hva man trenger for å hevde seg internasjonalt. Veldig spent på live-fremføringen her. Hvis denne fremføres godt så kan den være meget sterk. Etter første gjennomlytting var jeg ikke i tvil, dette er låta som skal videre til finalen. Etter flere gjennomlyttinger har jeg blitt mer usikker da de andre låtene har vokst på meg, men de fleste som stemmer har kanskje bare hørt låtene en gang før, og da tror jeg denne skiller seg ut.


Tone Maria

Jeg er skikkelig spent på å se og høre Eline Noelias opptreden til helga. Hun er helt ukjent for meg, og hun stiller med en utrolig krevende låt. Hvis hun synger like godt live som i studioversjonen og leverer et godt sceneshow kan det bli knallbra, men om vokalen ikke strekker til er jeg redd det kan bli et mageplask. Jeg håper og heier på at Eline Noelia gjør en kjempegod opptreden, og jeg syns låten hennes er fengende og interessant.

Victoria
Den klart sterkeste låten i denne delfinalen. Dette er en låt etter min smak, jeg liker lydbildet, og refrenget er fengende. Etter flere gjennomlyttinger liker jeg den enda bedre, og den har potensiale til å bli kjempebra live dersom vokalprestasjonen er god.

Elsie Bay Death of Us

Tina
Med en gang jeg hørte stemningen i denne låta under presentasjonen av artistene satt jeg med en følelse av at her var årets vinner. Det har jeg fremdeles en følelse av. Dessverre for min egen del er dette en av de dype, flotte låtene som gir meg null og niks. Men dette handler bare om min personlige smak. Jeg likte heller ikke IMERIKA sin låt i fjorårets MGP, ikke Victoria fra Bulgaria sine to foregående bidrag, ei heller er jeg noen stor fan av Billie Eilish og hele denne «trenden». Det er bare en smakssak. Denne låta er nok en som MANGE vil stemme på.

Tone Maria
Denne låten er bare nydelig! Sangstemmen til Elsie Bay er utrolig flott, og måten hun synger passer låten utrolig godt, skjør, men samtidig så sterk. Jeg elsker dramatikken og stemningen i låten. Og som alltid, strykere i låter er et kjempestort pluss i boka mi! Jeg har store forventninger til opptreden hennes, håper hun synger like bra live og at sceneshowet blir like magisk som låten hennes er. Dette er en av mine store favoritter i år!


Victoria
Jeg skulle ønske jeg likte denne låten bedre enn jeg gjør. Jeg liker vokalen, og versene er fine, men jeg sitter igjen med en følelse av at det mangler noe, spesielt i refrenget. Jeg tror den kan bli bra live, men jeg frykter at den fort kan bli kjedelig og litt for anonym i Eurovision-sammenheng.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s