Presentasjon: Moldova

ZDOB SI ZDUB & FRATII ADVAHOV – TRENULETUL

Skrevet av: Zdob si Zdub & Fratii Advahov

Deltar i første semifinale 10. mai

Zdob si Zdub – InstagramFratii Advahov – Instagram

Moldova, landet som har gitt oss alt fra bestemødre på trommer til Epic Sax Guy, er selvfølgelig med oss i år igjen. Og det er ingen andre enn de som ga oss bestemora på trommer som er tilbake.

Zdob si Zdub deltar i Eurovision for tredje gang i år. I 2005 stod de for Moldovas debutlåt «Boonika bate doba» som endte på en sjetteplass. Seks år senere kom de tilbake igjen med låten «So Lucky» som fikk en tolvteplass. Zdob si Zdub har holdt på helt siden 1994, og har gitt ut flere album og sunget på festivaler og tv-program over store deler av Øst-Europa. Gruppen består i dag av Roman Iagupov, Mihai Gincu, Sveatoslav Starus, Andrei Cebotari, Valeriu Mazilu og Victor Dandes.

Fratii Advahov er et folkemusikk-band fra Chisinau. Oversatt til norsk betyr navnet «Advahov-brødrene» og består av duoen Vasile og Vitalie. De startet opp i 2005, og selv om det var ment som en liten gruppe, har flere musikere fra både Romania og Moldova spilt i bandet.

Vi kan nok vente oss nok en spektakulær framføring fra Zdob si Zdub når vi vet hva disse gutta har gitt oss før. Og hvem vet hva Fratii Advahov kan bidra med?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s