Eurovision 2023: Leserinnlegg topp 10 – Tone Maria

Tone Maria har tidligere vært Squad medlem, men deler nå sin topp 10 liste hos oss som leser.
I fjor var Sverige og Cornelia Jacobs med låten Hold Me Closer hennes vinner. Hvordan ser Tone Marias topp 10 liste ut denne gangen, og hvem har plassert seg helt på topp i år?

10.
Aserbajdsjan
TuralTuranX
Tell Me More

Jeg syns det er så gøy at vi har fått noe helt nytt fra Aserbajdsjan i år! Litt ironisk er det kanskje at når de først sender et bidrag uten hjelp fra «svenske-bussen», så sender de en låt som man slettes ikke kan høre er fra Aserbajdsjan. Men pytt pytt, sånt er jeg egentlig ikke så veldig opptatt av. Jeg liker låten veldig godt, og jeg syns den er veldig behagelig å høre på. Den har noe retro brit-pop over seg, og det fenger meg godt.

9.
Litauen
Monika Linkytė
Stay

Velkommen tilbake, Monika! Monika var med i Eurovision i 2015! Hvor jeg plasserte Litauen og Monika på rangeringslista i 2015 husker jeg ikke, men i år har Monika sikret Litauen min 9. plass! (Foreløpig i hvert fall, jeg blir aldri helt ferdig med å omrokkere på låtene). Jeg syns Monika stiller med en flott ballade, og jeg liker veldig godt at den er både på engelsk og litauisk. Monika er en dyktig artist og jeg syns hun har en sterk og god stemme.

8.
Norge
Alessandra
Queen Of Kings

Velkommen tilbake til min topp 10, Norge! De aller fleste som kjenner meg fikk vel med seg hvem som var favoritten min i årets MGP. Det var ikke Queen of Kings, men det betyr jo ikke at jeg ikke likte Queen of Kings! Jeg stiller meg veldig godt bak vinneren vår, og syns hun har gjort en god figur så langt i oppladningen mot Eurovision. Alessandra er et fyrverkeri av ei dame, og det samme med låten hennes. Jeg syns nok låten og/eller opptredenen mangler det lille ekstra for at jeg kan plassere den høyere på min liste, men jeg har tro på et sterkt show på Eurovision scenen og jeg tror definitivt på finaleplass!

7.
Malta
The Busker
Dance (Our Own Party)

Denne låten treffer den hjemmekjære introverten i meg rett i hjertet! Jeg danser gjerne til denne i en god genser i komfortable omgivelser! Låten er skikkelig catchy, jeg liker veldig godt stemmen på vokalisten og saksofonen sitter som et skudd. Og jeg må også berømme Malta for å være på min topp 10 liste for 5. år på rad, det er tydelig at de har blitt ett av mine favorittland i Eurovision de siste årene!

6.
Italia
Marco Mengoni
Due Vite

Marco Mengoni er tilbake til Eurovision! Han og låten L’essenziale var en av mine favoritter i 2013, og jeg ble veldig glad da han vant årets Sanremo og takket ja til ett nytt forsøk i Eurovision! Marco Mengoni synger helt fantastisk, Due Vite er en nydelig ballade og det er italiensk! Det kan jo stort sett ikke bli bedre enn det!

5.
Kypros
Andrew Lambrou
Break A Broken Heart

Dette er en låt jeg syns er vanskelig å forklare hvorfor jeg liker så godt, men jeg skal forsøke! Det er bare så mye her som treffer meg og smaken min. Det er hva jeg vil kalle en dramatisk popballade som bare roper Eurovision. Jeg liker veldig godt stemmen til Andrew og drivet i låten. Jeg syns det er en god dynamikk i låten og refrenget fenger meg skikkelig.

4.
Storbritannia
Mae Muller
I Wrote A Song

Storbritannia er i år som i fjor på min topp 10 liste! Det sporet Storbritannia er på nå gjør meg så glad, endelig virker det som de med i konkurransen for alvor! I Wrote A Song syns jeg er en utrolig fengende låt, og jeg kan lett se for meg den som en hit utenfor Eurovision universet som jeg kunne hørt på. Jeg er nok litt bekymret for live opptredenen til Mae Muller, men jeg lar tvilen komme Mae Muller til gode og håper hun gjør det sterkt på hjemmebane i Liverpool!

3.
Frankrike
La Zarra
Évidemment

Frankrike gjør det de gjør best og som bare Frankrike kan, dette er så fransk og elegant, og jeg elsker det! La Zarra er har en så kledelig kald kulhet og eleganse ved seg, og hun synger låten Évidemment på en lekker måte. Jeg elsker hvordan låten starter så dramatisk og utvikler seg til å bli skikkelig catchy og funky. Alt med bevegelsene hennes, antrekket hennes, lyset og fargene fra videoen er helt on point, og jeg håper de gjør noe lignende på Eurovision scenen.

2.
Danmark
Reiley
Breaking My Heart

Av og til er alt jeg trenger en enkel og fengende poplåt, og det er akkurat det Danmark gir meg i år. Jeg blir skikkelig sjarmert av Reiley og hans friske og ungdommelige uttrykk. Jeg syns låten er skikkelig fengende og jeg blir i så godt humør av å høre på den. Jada, jeg skjønner at låten kan sies å være både generisk og overprodusert, men det gjør meg ingenting, jeg digger låten akkurat som den er! Jeg frykter nok litt at Danmark strander i semien i år, men jeg skal heie så godt jeg kan og håper virkelig resten av Europa også lar seg sjarmere!

1
Sverige
Loreen
Tattoo

Og førsteplassen i år går til Sverige, og dermed er hele Skandinavia med i min topp 10! (Finland står forøvrig på 11. plass og banker på topp-10 døra, mens Island dessverre er milevis unna.) Jeg føler meg nesten litt kjedelig og forutsigbar som plasserer Sverige på toppen av lista mi i år også … men dette er jo bare en klasse for seg! Og jeg vil også presisere at Sverige ikke er på topp hos meg bare fordi de er Sverige og fordi det er Loreen som representerer i år! Selv om jeg liker Euphoria har Euphoria aldri vært blant mine favoritter. Men med Tattoo derimot er jeg helt med, Tattoo er min Euphoria! Da jeg hørte låten for første gang var det gåsehud fra topp til tå. Loreen fengsler meg fra første sekund og jeg blir dratt inn i stemningen hun skaper med låten og opptredenen. Jeg er veldig spent på hvordan Sverige vil løse sceneshowet i Liverpool, da de visstnok ikke får ha med seg det såkalte «toastjernet» til Eurovision. Jeg er slettes ikke bekymra, både Sverige og Loreen er proffe og kan Eurovision, så jeg tror det blir bare å glede seg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s