Presentasjon: Sverige

2a8ccb887d3268934f521f97834937c5

BENJAMIN INGROSSO – DANCE YOU OFF

Skrevet av: MAG, Louis Schoorl, K Nita og Benjamin Ingrosso
Deltar i: Andre semifinale (nr. 15)

Benjamin Ingrosso
Årets representant for Sverige er en 20-årig kar som mer eller mindre er vokst opp i bransjen, med den ikke helt ukjente Pernilla Wahlgren som mor og tidligere danser og sanger Emilio Ingrosso som far. En svensk-italiensk musikalsk kombo er vel ikke det verste man kan være akkurat? Det er også flere søsken og slektninger som er innen bransjen, ja litt svenske Kardashian tilstander når det gjelder kjendiseri, men det er såpass mange at jeg velger å ikke nevne alle, også fordi denne familien ikke fokuserer på å være en «kjent» familie, men på å være sin egen artist og kunstner.

Benjamin begynte sin musikalske reise allerede i 2006, hvor han vant Lilla Melodifestivalen i Sverige med låten Hej Sofia og var med og representerte Sverige i MGP jr. Nordic 2006 (P.S. sjekk den sassy attityden han allerede hadde den gang i introduksjonen på videoen under, supersøt)! Helt siden dette har han sluppet musikk og vært å se på musikalscenen, men i 2014 valgte han å legge musikalartisten Benjamin Ingrosso på hylla, og satse fullt og helt på låtskriveren Benjamin Ingrosso.

Det var i fjor vi først fikk se en voksen Benjamin i en Melodifestivalen-setting, hvor han gikk rett til finalen og endte på en 5. plass med låten Good Lovin. Han er i disse tider en av Sveriges mest populære artister med blant annet over 25 millioner streams på Spotify. Det vil være mer å se til denne karen, uansett utfall i Eurovision, det er jeg sikker på!

Vi ønsker Benjamin all lykke til i Portugal, og har troen på nok en finaleplass og god plassering til våre naboer (som vi i Eurovision-sammenheng alltid ser litt opp til…).

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s