Presentasjon: Aserbajdsjan

AISEL.jpg

AISEL – X My Heart
Skrevet av: Sandra Bjurman og Dimitris Kontopoulos.
Deltar i: Første semifinale (nr. 1).

AISEL, eller Aysel Mammadova som hun egentlig heter, er en 28 år gammel sangerinne fra Baku. Hun har i en årrekke sunget på ulike musikkfestivaler både i Aserbajdsjan og internasjonalt. Verdt å nevne her er blant annet Baku International Jazz Festival og Montreux Jazz Festival. I tillegg til å synge, spiller hun også piano og komponerer egen musikk. Hun ble valgt ut internt hos en den aserbajdsjanske kringkateren İctimai til å representere landet i år.

Aserbajdsjan er et av de få landene i konkurransen som har kvalifisert seg til alle finalene siden deres debut i 2008. I tillegg til AISELs solide stemme,  stiller de i år også med den svenske låtskriveren Sandra Bjurman og komponist Dimitris Kontopoulos. Disse er noen av hjernene bak låten «Running Scared», som vant for Aserbajdsjan i 2011. I senere tid har de også en solid tredjeplass å skryte av fra 2016, med låten «You Are The Only One», fremført av russiske Sergey Lazarev. Mye ligger derfor til rette for at det skal gå meget bra for AISEL i år!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s