Presentasjon: Nederland

Waylon-1

Waylon – Outlaw In ‘Em
Skrevet av: Waylon, Ilya Toshinskiy og Jim Beaver.
Deltar i: Andre semifinale (nr. 8).

I år har den nederlandske kringkasteren AVROTROS valgt ut artisten Willem Bijkerk, eller Waylon, som sin deltaker. Han er ikke fremmed for eurovision og navnet lyder nok kjent for de fleste fans der ute allerede. Som en del av duoen The Common Linnets, tok Waylon og Ilse DeLange nemlig en andreplass under esc i 2014 med låta «Calm After The Storm«.

Waylon har holdt på med musikk helt siden 90-tallet. Han ble tidlig inspirert av country, noe som også merkes godt i årets nederlandske bidrag. I 1997 fikk han platekontrakt og dro til Nashville for å gi ut sitt første album. Selv om albumet aldri ble utgitt, så jobbet han videre i USA og fikk etterhvert opptre med sitt idol Waylon Jennings, som også er inspirasjonen til artistnavnet han har valgt seg.

Det var først etter hans deltakelse i Holland’s Got Talent i 2008 at ballen virkelig begynte å rulle for Waylon. Her tok han en solid andreplass. Etter suksessen her ga han ut stadig mer musikk og fikk prisen som «beste nykommer» i 2010. Siden dette har han som tidligere nevnt en andreplass fra eurovision, og vi er derfor spent på om han klarer å gjenta suksessen fra 2014!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s