ABU Song Contest ypper med Eurovision?

Eurovision Song Contest er helt utrolig svært. Faktisk så er det så enormt at 182 millioner så på finalen fra Tel Aviv i år! Dette går ikke ubemerket hen. Faktisk påvirker det noen så mye, at de blir fristet til å oppnå det samme. Bare større! Det er faktisk ikke USA eller Amerika vi snakker om, men ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union).

ABU har i lang tid planlagt et arrangement tilsvarende Eurovision for Asia. Dette har blitt utsatt og endret på opp til flere ganger, men nå har de faktisk etterlyst deltakere, offentliggjort dato og lokasjon!

16. og 18. april skal det holdes en semifinale og en finale i det de kaller ABU Song Contest. Denne skal holdes i Qingdao som ligger i Kina.

Leser man på ABUs egne sier, så ser man at ambisjonene for konkurransen er skyhøye. Faktisk så satser se på at deres show vil nå ut til intet mindre enn 2 milliarder seere! Dette skriver de videre:

Verten-har-laget-en-massiv

Selv om dette høres lovende ut, så er det i skrivende stund kun 5 land som har sagt de kommer til finalen. Til tross for at man har kunne melde sin ankomst i 2 måneder allerede. Disse fem er Brunei, Indonesia, Kina, Vanuatu og Vietnam.

Vi er selvfølgelig kjempeglade for at det kommer enda mer musikk konkurranser å følge med på! Men liker vi at noe vil prøve å gjøre seg større enn vår egen sang konkurranse? Det vil kanskje svi litt, men gleden er absolutt størst!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s