Disse deltar i 2020!

Det er ikke til å fornekte at i eurovision så er bigger better! Derfor gleder vi oss over alle som deltar! Ja, til og med de som ikke er med i Europa (eller som i det hele tatt ligger i nærheten). Deltakerlista er straks komplett. I skrivende stund så venter man fremdeles på offisiell bekreftelse fra både Russland og Moldova (som alltid er litt seint ute, men som egentlig alltid deltar. Hvis vi ser bort i fra Russland fravær under finalen i Ukraina for 2 år siden selvfølgelig!). Dessverre har både Ungarn og Montenegro i år velger å trekke seg, som jeg kommer tilbake til nederst i innlegget. Ved siden av dette, så har vi til nå 40 land som har bekreftet at de kommer til Rotterdam i 2020. Disse 40 er:

Albania: Bekreftet tidligere denne uken full deltakerliste og datoer for sin finale Festivali I Këngës. Finalen er 22. desember.

Armenia: Sier vanligvis ikke noen ting. Plutselig har de finale, plutselig ikke. Vi får se hva de bestemmer seg for i år.

Aserbajdsjan: Kjører som regel intern utvelgelse og venter til absolutt siste stund med å publisere låt og deltaker samtidig. Så her hører vi nok ingenting før vi nærmer oss midten av mars.

Australia: Hadde sin første nasjonale finale i fjor og kjører på med en ny 8. februar!

8ec984c4-1c66-4173-83f9-4e98340e42be

Belgia: Har allerede bestemt seg for å sende den kjente gruppen Hooverphonic, som kommer med låta si i løpet av februar!

Bulgaria: Til hjertens store glede! De var dypt savnet i fjor! Har pleid å velge deltaker internt de siste årene. Regner forsåvidt ikke med noen endring på det.

Danmark: Kjører på med samme stil som de har brukt i flere tiår – nemlig en nasjonal finale. Den skal holdes 7. mars.

74935485_2764304803600081_3240581420724256768_n

Estland: Følger også tradisjon med to semifinaler og en nasjonal finale. Finalen finner sted 29. februar.

Frankrike: Har ikke sagt noe, men har holdt nasjonal finale de siste to årene. Antar at de holder en til.

Georgia: Valgte i fjor ut sin finalist gjennom Georgian Idol. Det gikk ikke spesielt bra, men de holder motet oppe og prøver en gang til!

Georgian-idol

Hviterussland: Kjører til vanlig en nasjonal finale, hvor resultatet blir diskutert opp og ned. Ser ikke at det kommer til å skje noen forandring der.

Irland: Har valgt bidrag internt etter at å velge dem på TV ikke funka så bra. Det gjør forsåvidt ikke den nye formen deres heller, så det er lov å håpe de vil prøve noe nytt? Her blir det muligens kun med håpet.

Island: Er det noen som holder ved tradisjoner så er det nettopp islendingene. To semifinaler og en finale skal holdes der, som vanlig. Til omtrent samme tid på året også, med finale den 29. februar.

Italia: Har en nasjonal finale som er eldre enn eurovision selv. Denne holder de selvfølgelig fast ved, og skal holde på fra 4. til 8. februar.

73278635_2541803442545851_2735141732231413760_n

Kroatia: Har sagt null om hvordan de skal velge sitt bidrag.

Kypros: Velger mest sannsynlig deltaker internt. Når er det ingen som vet.

Latvia: Skal også holde nasjonal finale. Noen spekulerer i om de dropper semifinalene denne gangen og kun holder ett show. Den finalen blir 8. februar.

Litauen: Sier de skal velge i løpet av februar. Det som vanligvis er tilfelle er at det ofte blir noen utsettelser på det – så ikke ta det for god fisk. De holder mest sannsynlig altfor mange del- og semifinaler før en finale som man ikke får tid til før i mars.

Malta: Virket fornøyd med årets resultat. I år droppa de sin altfor lange finale til fordel for å velge ut finalisten sin gjennom X Factor Malta. Showene har faktisk allerede begynt, og finalen holdes 8. februar.

x-factor

Montenegro: Bekreftet i starten av november at de ikke kommer i 2020.

Nederland: Velger mest sannsynlig internt i år igjen. Det eneste vi vet i skrivende stund er at det ikke blir Duncan en gang til eller Armin van Buuren, som må avkrefte dette hvert eneste år.

Nord-Makedonia: Har ikke holdt finale på lenge, og ettersom de gjorde det sykt bra i fjor – så velger de nok internt denne gangen også.

Norge: Spicer ting up med 5 semifinaler før en finale 15. februar. Om det blir langtekkelig eller moro gjenstår å se!

75650555_573083893429150_3665745348661346304_n

Polen: Har finale, har ikke finale. De er et mysterium i skrivende stund.

Portugal: Holder som vanlig 2 semifinaler og en finale. Kvaliteten kan diskuteres. Vanligvis er finalen i mars, og det er den jammen denne gangen også!

Romania: Til vanlig har de en finale med sykt lav oppslutning. Ettersom Romania ikke har bemerket seg noe veldig i eurovision i det siste, så er det tvilsomt at mange rumenere ser en finale til. De kommer sikkert til å holde en fordet da, men det er ikke sagt noe.

San Marino: Har ikke sagt et pip om hvordan de skal gjøre ting. Vi håper jo selvfølgelig at de bare sender Serhat en gang til – men det blir nok med drømmen.

a55

Serbia: Er også stille fra Serbia om hvordan de skal gjøre ting i 2020.

Slovenia: Er allerede klar med dueller som skal starte i november. Den som vinner duellene får en plass i en finale hvis dato er ukjent.

Spania: Droppet finalen i år og valgte ut tidligere boyband-medlem Blas Cantó til sin deltaker. Låta han deltar med vet vi ikke når kommer.

hero

Storbritannia: Vanskelig å si hva de kommer til å gjøre. De har hatt finaler de siste årene, men resultatet i eurovision er likevel dårlig. Kanskje de forandrer taktikk?

Sveits: Holdt nasjonale finaler før. De droppa den i år, og det funka kjempe bra. Noe som kan tale for at de velger internt neste år også – uten at noen har offentliggjort det.

Sverige: Virker veldig fornøyde med sitt oppsett som ser ut til å funke bra! 4 delfinaler i ulike byer, 1 andresjanse show og en finale som skal være 7. mars

Tsjekkia: Kjører samme stil som de to siste årene (som har funka veldig bra for dem!) med en intim nasjonal finale. Den skal holdes allerede 25. januar!

Tyskland: Har ikke gjort det nevneverdig bra de siste årene. Likevel har de holdt fast ved sin lille finale. Sannsynligvis fortsetter de med det, men det vet vi jo ikke enda.

Ukraina: Er endelig tilbake etter at de holdt seg hjemme i fjor. De er ekstra harde i år på at deltakerne ikke skal ha holdt noen opptreden i Russland tidligere, men det er eneste endringen. To semifinaler før de velger bidraget sitt 22. februar.

73232039_667981793609094_6323834762012131328_n

Østerrike: Har ikke sagt noe om hvordan de vil gjøre ting neste år, men trenden de siste årene har vært å velge deltaker internt. Likevel har dette vært med variert hell de siste årene, så kanskje de vil spice ting litt up?

Liten oppsummering: Vi har til nå 40 deltakerland som har delt variert med informasjon. Vi venter fremdeles på Moldova og Russland. Som et lite ramaskrik til de som trekker seg (Ungarn og Montenegro), så legger jeg ved dette budskapet:

73495061_413098342945377_8686564716140560384_n

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s