Presentasjon: Norge

TIX | FALLEN ANGEL
Skrevet av: Andreas Haukeland, Emelie Hollow, Mathias Haukeland

Facebook Instagram  

Vi nordmenn trenger vel strengt talt ikke en stor presentasjon av TIX, for når sendte vi sist en representant som har nådd såpass ut til folket med både musikken sin og med hvem han er. Vi forsøker allikevel å lage en kort oppsummering!

Andreas Haukeland fylte nettopp 28 år, og tok seg artistnavnet TIX når han begynte med musikk. Han har selv fortalt at navnet opprinnelig kommer fra tidligere mobbere som kalte ham dette fordi han har diagnosen tourettes som gir tydelige tics. Andreas tok dermed eierskap og gjorde det tidligere negativt ladede kallenavnet til sitt eget artistnavn. Imaget med solbriller er også noe som brukes for å skjule nettopp tics i øynene, og den svære pelsen er også fin å gjemme seg bak i denne sammenheng.

Fokuset til låtskriveren TIX de første årene var russelåter. Som nordmann vet man godt at russelåter er og skal være på kanten, og det var selvfølgelig også TIX sine. Dette skapte stor debatt, og kanskje det ikke ville blitt det hadde det ikke vært for at disse russelåtene ikke bare ble stående som russelåter, men faktiske store hits i hele landet. Men her var selvfølgelig den kontroversielle artisten TIX født, og upassende tekster som ikke alle tør å ta i sin munn i tillegg til å lage hits og tjene masse penger på russelåter er liksom ikke status i Norge.

I utlandet derimot fikk han oppmerksomhet for den låtskriveren han er, russelåter eller ei, og har som kjent vært med bak den internasjonale hiten Sweet But Psycho og også låta Game Time med Flo Rida (som jo kanskje blir å se med San Marino i Eurovision i år!)

I 2018 begynte man å se en litt mer seriøs side av TIX som artist, og ikke bare festmusikk. Andreas kom mer og mer frem i lyset, også med sin deltakelse i Paradise Hotel i 2019 og som dommer i Idol i 2020. Høsten 2020 snudde det for alvor når han under P3 Gull åpnet seg om vanskelig fortid og viste seg svært sårbar før han holdt en live premiere på låta Tusen tårer.

Under Lindmo i januar 2021 toppet alt seg når Andreas tok av seg brillene helt og fortalte om det aller dypeste rundt ensomhet og selvmordstanker. Han har etter dette blitt hyllet for sin åpenhet rundt psykisk helse.

TIX har allerede toppet VG-lista flere ganger, topper nasjonale Spotify-lister igjen og igjen. Han har nettopp vunnet den gjeve prisen Årets Spellemann 2020. TIX er og blir nåtidens største norske artist, elsket av folket, og det er derfor en selvfølge at vi også sender ham til Eurovision Song Contest 2021! Masse lykke til i semifinalen Andreas!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s