Presentasjon: Sverige

TUSSE| VOICES
Skrevet av: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Facebook | Instagram 

Tousin Michael Chiza, kjent som Tusse, er en 19 år gammel svensk-kongolesisk artist som slo igjennom da han vant svenske Idol i 2019 (hvor han blant annet fremførte Rise Like a Phoenix), men han var først innom Talang 2018, hvor han kom seg til semifinalerundene. Innen den korte tiden han har vært en kjent artist i Sverige har han klart å gi ut hele 6 singler allerede, to av de på svensk. Det var allikevel ikke før han presenterte årets Eurovision-bidrag Voices at han fikk en skikkelig hit. Så fort låta var gjennomført i den tredje delfinalen ble han en snakkis, og han klatret høyere og høyere på oddsen og på hitlistene. Det var ingen tvil om at Voices var låta som virkelig traff folket!

Tusse gir seg ut for å være en down-to-earth ung mann, som blant annet i vinnerintervjuet nevnte at han for øyeblikket faktisk tenkte mer på en innlevering han hadde mandagen etter han vant Melodifestivalen enn at han nå skal til Eurovision. Han har sjarmert hele Sverige med sin rolige tilstedeværelse og særegne stemme og sjarme på scenen. Bland dette sammen med noen av Sveriges mest suksessfulle låtskrivere i Eurovision-sammenheng og du får årets svenske, og nok en gang sterke, bidrag.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s