Eurovision 2021: Tone Marias topp 10!

I fjor toppet Bulgaria lista mi med Victoria og låten «Tears Getting Sober». Havner Victoria på topp 10 lista mi i år?

Vi nærmer oss Eurovision Song Contest 2021 med stormskritt! Det er så deilig at Eurovision endelig er tilbake etter fjorårets avlysning! Til tross for at konkurransen ble avlyst i fjor, skrev vi i Eurovision Squad hver våre «Topp 10» innlegg, og HER kan du se hvilke land og bidrag jeg hadde på lista mi i fjor. Øverst på lista i fjor tronet Bulgaria med artisten Victoria og låten «Tears Getting Sober». Det spesielle i år, er at over halvparten av årets artister skulle egentlig konkurrert i 2020, men har fått en ny sjanse i år. Hele 6 av artistene jeg hadde på topp 10 lista mi i fjor er tilbake i år. Spørsmålet er, har de klart å begeistre meg like godt i år og sikret seg en ny plassering på årets topp 10 liste? Jeg har svaret klart, og presenterer herved min topp 10 liste over Eurovision Song Contest 2021 låtene! 🎉

10. Nederland: Jeangu Macrooy – Birth Of A New Age

På 10. plass på topp 10 lista mi finner vi årets vertsland Nederland med artisten Jeangu Macrooy og låten «Birth Of A New Age». Jeangu skulle representert Nederland i fjor med låta «Grow», som var en av mine favoritter og havnet på en 3. plass på forårets topp 10 liste. Forventningene mine var derfor høye til Jeangus bidrag i år. Heldigvis innfridde han forventningene nokså godt og sikret seg en ny topp 10 plassering hos meg. Jeangu har en flott og fyldig stemme og låten er varm og oppløftende og får meg i godt humør. Jeg får også koselig assosiasjoner til løvenes konge av de etniske elementene i låten.

9. Malta: Destiny – Je me casse

Malta sender i år som i fjor artisten Destiny, som jeg også hadde på topp 10 lista mi i fjor. Jeg syns Destiny er skikkelig kul og hun har en fantastisk stemme. Låten oser av selvsikkerhet, selvstendighet og feminisme. Jeg syns låten er skikkelig fengende, og den skiller seg godt ut blant de andre låtene i år. Selv om jeg ikke har Malta helt på topp, unner jeg virkelig at Destiny vinner og gir Malta sin første seier!

8. Israel: Eden – Set Me Free

Israel sender også fjorårets artist, og Eden gjør også comeback på topp 10 lista mi. Jeg syns låten «Set Me Free» er en veldig fengende poplåt. Eden har en klokkeklar og herlig stemme som kler låten veldig godt. Hun imponerer med sitt fløyteregister i studioversjonen, og jeg håper hun treffer de høye tonene like godt live på scenen. Jeg liker også at det er et etnisk preg på låten.

7. Frankrike: Barbara Pravi – Voilà

En av de nasjonale finalene jeg fulgte med i år var Frankrikes. I den franske finalen hadde jeg flere låter jeg likte bedre enn «Voilà», og er nesten litt overraska over hvor mye låten har vokst på meg siden da. Mer fransk enn dette kan det nesten ikke bli! Jeg syns Barbara synger veldig bra, og jeg føler det hun synger uten at jeg forstår den franske teksten.

6. Hellas: Stefania – Last Dance

I fjor skulle Stefania deltatt med låten «SUPERG!RL». Jeg likte låten hennes i fjor, men den var ikke blant mine favoritter, da jeg syns låten var litt umoden for min smak. Jeg hadde ikke noen spesielle forventninger til Stefania i år, og ble veldig positivt overraska da jeg hørte årets låt for første gang. I år tar Hellas oss med tilbake til 80-tallet, og jeg elsker det! 80-talls inspirert musikk slår sjeldent feil hos meg.

5. Danmark: Fyr og Flamme – Øve Os På Hinanden

Apropos 80-talls musikk! Mer 80-talls musikk enn dette kan det vel nesten ikke bli til å være en låt fra 2021! Jeg er 100 % enig i at dette høres ut som en Eurovision låt fra 80-tallet, men det gjør meg absolutt ingenting. Jeg syns «Øve Os På Hinanden» er utrolig fengende, det er en låt med en herlig, sprudlende energi som gir meg lyst til å danse.

4. Sveits: Gjon’s Tears – Tout l’univers

Gjon’s Tears er tilbake for å representere Sveits. Låten hans i fjor var en av mine store favoritter og jeg hadde den på 2. plass i fjorårets topp 10 liste. Fallhøyden var derfor stor, og ved første lytt var jeg ikke sikker på om jeg ville like årets låt like godt. Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg ble omtrent like glad i årets låt. Jeg syns Gjon har en nydelig stemme og synger fantastisk. Det er en vakker ballade med mye dramatikk, dynamikk og mange flotte detaljer og imponerende vokale krumspring. Det franske språket og strykerne i låten er også plusspoeng hos meg!

3. Storbritannia: James Newman – Embers

Storbritannia valgte også å gi sin 2020 artist en ny sjanse i år. Låten «Embers» som James Newman stiller med i år får meg i skikkelig godt humør. For en herlig feel-good låt! Det rykker godt i dansefoten av denne. Dette er låt som får meg til å glemme alt som heter korona og vanskelige tider, jeg lengter etter sol, sommer og glade dager. Jeg håper han tar med seg blåserne og lager skikkelig liv og god stemning på scenen i Rotterdam. (Han burde jo egentlig invitere med seg Blåsemafian!)

2. Bulgaria: Victoria – growing up is getting old

På 2. plass i år finner vi ingen ringere enn Bulgaria og Victoria, min favoritt fra i fjor! Låten hun stilte med i fjor syns jeg var helt magisk og nydelig. Årets låt syns jeg ikke er like magisk som fjorårets, men det er likevel en låt som treffer meg rett i hjertet. Jeg kan relatere meg til teksten, og jeg syns Victoria synger utrolig vakkert, stemmen hennes er balsam for sjelen. Som alltid elsker jeg strykere i låter og koringa er utrolig flott.

1. Kypros: Elena Tsagrinou – El Diablo

På toppen av lista i år har jeg Kypros og låten «El Diablo». Dette er egentlig en helt enkel poplåt, ikke så spesielt original, men jeg tror det er nettopp noe av det som er grunnen til at jeg liker låten så godt. Det enkleste er ofte det beste, av og til trengs det ikke mer enn en skikkelig catchy poplåt. Låten har vært en favoritt fra første lytt. Elena er veldig kul og synger veldig bra. I år har jeg mest lyst på up-tempo vinnerlåt, og ser gjerne at Kypros trekker det lengste strået og får sin første seier i år!

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s