Eurovision 2021: Skal avholdes uansett!

Få kunne vel sett for seg denne våren. Am I right? Skal ikke ta en skikkelig tur down memory lane her nå – men som et resultat ble eurovision 2020 avlyst. EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) og NPO, NOS og AVROTROS (De nederlandske kringkasterne) har derfor funnet ut hvordan eurovision 2021 kan avholdes. Framtiden er usikker. Hver dag er et nytt land rødt. Ingen veit faktisk hvordan mai 2021 blir.

Derfor har NPO, NOS, AVROTROS og EBU satt seg sammen og planlagt for 2021. Hva kan faktisk skje? Og hvordan skal eurovision bli holdt til tross for dette?

I dag ble det avholdt en pressekonferanse hvor ulike spørsmål ble avklart. 4 potensielle scenarioer ble presentert – og det ble forklart hvordan eurovision 2021 skal avholdes, basert på hvilket scenario man skulle befinne seg i.

På pressekonferansen ble det avklart at Chantal Janzen, Jan Smit og Edsilia Rombley fortsatt skal være programledere. Nikkie de Jager (NikkieTutorials) skal også fortsette. Slagordet «Open Up» forblir også det samme. Semifinalene avholdes 18. mai og 20. mai. Finalen blir 22. mai.

Når det kommer til de 4 scenarioene – så er disse forklart nærmere her:

Scenario A: Eurovision song contest som normalt
Alt gjøres slik det er gjort tidligere. Arenaen stappes full. Delegasjoner fra alle land kommer til Rotterdam og det vil bli avholdt ulike aktiviteter for fansen rundt om i byen. Dette vil likevel være avhengig av at en vaksine for Covid-19 kommer på banen – eller stor tilgjengelighet av testing.

Scenario B: Eurovision song contest med avstand på 1.5 meter
Alle som er i Rotterdam må holde 1.5 meters avstand fra hverandre. Alle 9 show (3 generalprøver, 3 for juryen og 3 vist på TV) vil bli avholdt, men med begrenset antall publikum. Da kommer det en ny layout for hvordan salen skal brukes. Det vil også være begrensninger på hvor mange det kan være i hver delegasjon og hvor mye presse som kan komme. Aktivitetene rundt om i Rotterdam vil tilpasses deretter. Om et land trekker seg fra konkurransen etter fristen på grunn av usikkerheten vi nå er i – så får de pengene sine tilbake. Noe de vanligvis ikke gjør.

Scenario C: Eurovision song contest med reiserestriksjoner
Konkurransen vil også i dette scenarioet kreve avstand mellom mennesker. Alle 9 show vil fremdeles bli avholdt og det vil være begrenset antall publikum i salen. Hvis noen delegasjoner ikke får reist til Nederland, så kan de fremføre i sitt eget land. Deres opptreden vil bli en del av showet som sendes. De som kan reise får fremføre live i Rotterdam Ahoy som planlagt.

Scenario D: Eurovision song contest i lockdown

Om vi skulle befinne oss i en ny lockdown – så vil det ikke bli noen aktiviteter i forbindelse med esc for fansen i Rotterdam. Konkurransen vil også skje uten publikum. Alle artistene må fremføre i sitt eget land og dette vil bli sendt i show fra Rotterdam.

Om dette ble litt omfattende forklart, så har EBU vært så snille å legge ut en liten visuell forklaring for oss, som du kan se her: 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s